«Jazz+Πράξεις 2017, η μεγάλη γιορτή της Jazz»

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Το μουσικό τριήμερο "Jazz Πράξεις" σηματοδοτεί σχεδόν κάθε χρόνο την έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού στην Πάτρα και δη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου. Το φετινό φεστιβάλ jazz, μία διοργάνωση με απήχηση πλέον και στην Αθήνα, όπως γνωστοποιήθηκε, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουνίου 2017 στό δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα προηγηθούν 2 συναυλίες, μία εκ των οποίων θα είναι αφιέρωμα στον σπουδαίο μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο με ερμηνευτές μεταξύ άλλων τον Λάκη Χαλκιά, ο οποίος είχε έρθει στην Πάτρα και την παραμονή της Πρωτομαγιάς και τραγούδησε στα Ψηλαλώνια.

Η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου προγραμματίζεται για τις 7 Ιουνίου 2017 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου για το "Jazz Πράξεις 2017" είναι η εξής:

«Μια ακόμη συναρπαστική εμπειρία επιφυλάσσει στους φίλους της τζαζ και όχι μόνο το τριήμερο τζαζ «Jazz Πράξεις 2017», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με τη διοργανωτική φροντίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, φιλοδοξώντας να αποτυπώσει για μια ακόμη φορά το χαρακτηριστικό του ίχνος.

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι το σημείο αναφοράς των συναρπαστικών πράξεων της τζαζ που θα ξετυλιχτούν την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Έχοντας καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές και συγκροτημένες συναυλιακές δράσεις του είδους, στη μακρόχρονη παρουσία του το «Jazz Πράξεις» επιφυλάσσει στους πολυάριθμους θερμούς φίλους του τρεις μοναδικές βραδιές καταθέτοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα μέγιστου καλλιτεχνικού βεληνεκούς από την παγκόσμια και την ελληνική μουσική σκηνή.

Οι δυο διεθνούς φήμης ξένες συμμετοχές με το αγγλικό σχήμα των Dinosaur και το ιταλικό Enrico Rava Quartet, εκτός από την σφραγίδα των εντυπωσιακών και διάσημων καλλιτεχνικών υπογραφών, αποτελούν αποκλειστικές εμφανίσεις για το «Jazz Πράξεις 2017», ενώ τα δυο συγκεκριμένα σχήματα με αυτή τη μορφή εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Περίοπτη θέση στο πρόγραμμα θα έχει η εναρκτήρια συναυλία του εξαιρετικού Sokratis Sinopoulos Quartet με την εντυπωσιακή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό (δίσκος στην ECM και εγκωμιαστικές κριτικές), ενώ η εμφάνιση του σχήματος In Duologue (ντουέτου της τραγουδίστριας Αλεξάνδρας Λέρτα και του Πατρινού κοντραμπασίστα Βασίλη Στεφανόπουλου, που δραστηριοποιείται με επιτυχία καλλιτεχνικά στο εξωτερικό με έδρα την Ολλανδία, τη δεύτερη βραδιά πριν τους Dinosaur συμπληρώνει ιδανικά το πλούσιο μουσικού μενού. Το πρόγραμμα του «Jazz Πράξεις 2017» έχει ως εξής:

Πέμπτη 8 Ιουνίου, ώρα 21.30

Sokratis Sinopoulos Quartet

Παρασκευή 9 Ιουνίου, ώρα 21.00

-In Duologue (Αλεξάνδρα Λέρτα-Βασίλης Στεφανόπουλος)

-Dinosaur

Σάββατο 10 Ιουνίου, ώρα 21.30

Enrico Rava Quartet

 

Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.30

Sokratis Sinopoulos Quartet