Συνεχίζεται η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα

Δημοτική Πινακοθήκη

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Η έκθεση με 47 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα, ο οποίος δώρισε όλο το έργο και αρχείο του στο Μουσείο Μπενάκη, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 28/5/2017 τελικά λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από το κοινό, παρατάθηκε και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στην ισόγεια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στις «Ημέρες Φωτογραφίας», που διοργανώθηκαν για 6η χρονιά στην Πάτρα με τη πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας Ηδύφως και με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού/Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας. Στο μεταξύ στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, με φόντο τις εξαιρετικές ιστορικού ενδιαφέροντος φωτογραφίες του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2017, η παρουσίαση της «ζωής και του έργου του Κώστα Μπαλάφα» από την επιμελήτρια των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Γεωργία Ιμσιρίδου.

Πολλοί λάτρεις της τέχνης της φωτογραφίας έδωσαν το παρών.

Η ανάλυση της επιμελήτριας των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Γεωργίας Ιμσιρίδου, συνοδεύθηκε από αναφορές στην προσωπικότητα του Κώστα Μπαλάφα, ο οποίος ήταν Ηπειρώτης στην καταγωγή και απεβίωσε το 2011. Μέσα από το φωτογραφικό του φακό και όντας ερασιτέχνης αποτύπωσε πλάνα από τον αγώνα του Ηπειρώτικου λαού, το αντάρτικο στην Ήπειρο ενώ μετά την απελευθέρωση ασχολήθηκε και πάλι με τον άνθρωπο θέλοντας να δείξει τον περήφανο, φτωχό και αγωνιστή Έλληνα αποτυπώνοντας παράλληλα και κρατώντας εικόνες που ο πολιτισμός και η εξέλιξη στη συνέχεια έφθειρε. Η Γεωργία Ιμσιρίδου όπως ανέφερε, είχε την τύχη να τον γνωρίσει και να συζητήσει πολλές φορές μαζί του.

Στο τέλος της εκδήλωσης - παρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σύντομη ταινία η οποία δεν έχει προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση, με θέμα το έργο του Κώστα Μπαλάφα.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.