Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στη νέα χιλιετί

Συνεδριακό Πανεπιστημίου

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την επίβλεψη του Επίκ. Καθηγητή Ν. Χαραλαμπόπουλου καταθέτουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, και ώρα 20.00 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, τη δική τους πρόταση για τη σκηνική παρουσίαση του γνωστού Αριστοφανικού έργου «Βάτραχοι».

Καινοτόμο στοιχείο της εκδήλωσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αποτελεί η αναβίωση του Προάγωνα, καθώς την προηγούμενη μέρα οι βασικοί συντελεστές τις παράστασης μαζί με μέλη του θιάσου θα παρουσιάσουν την υπόθεση του έργου και την ταυτότητα της σκηνικής πρότασης.

Η κεντρική ομιλία του Προάγωνα με θέμα τον Αριστοφάνη και τη μετάβαση από την Αρχαία στη Μέση Κωμωδία θα δοθεί από τον Γιάννη Κωνσταντάκο, Aναπληρωτή Kαθηγητή Κλασσικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ.

Ο Προάγωνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7/6/2017 στη 1 το μεσημέρι στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

*Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με τον γενικό τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2017» που λαμβάνουν χώρα σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.