Συναυλία για την "Γιορτή της μουσικής" διοργανώνουν οι Γαλλόφωνοι της Αχαΐας

Πλατεία Τρίων Ναυάρχων

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η Γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε ως ιδέα από την Γαλλία το 1982 (Fête de la musique), δίνει πάλι ραντεβού στην Πάτρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 για τον 36ο εορτασμό της.

Με την αφορμή αυτή, ο Σύνδεσμος των Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, και με την υποστήριξη του Café το Νέον, διοργανώνει συναυλία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η σκηνή των Γαλλόφωνων θα φιλοξενήσει σε πρώτο μέρος, νέους μουσικούς, Ελληνογάλλους και Έλληνες, για μία πρώτη δημόσια εμφάνιση. Αυτή η «Πρώτη σκηνή» εγκαινιάζεται από τρεις μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών, τους Χρήστο Αργυρούδη, φωνή, καχόν, Οδυσσέα Αντωνίου (πιάνο), και Βασίλη Μάλλιαρη, (κιθάρα- φωνή) οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια στα γαλλικά και ελληνικά.

Η βραδιά που προγραμματίζεται για τις 21.30, θα συνεχιστεί μετά με το γνωστό Πατρινό συγκρότημα τζαζ των Night and Day.

Οι Night and Day σχηματίστηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους κιθαρίστες Διονύση Κανάκη και Γιώργο Φιλιππόπουλο. Αρχικά, παρουσίασαν την δουλειά τους στα live ως guitar duo με επιρροές από Django Reinhardt, Rosenberg trio, al di meola, paco de lucia kai jazz latin standards, και πλέον ασχολούνται αποκλειστικά με Gypsy Swing.

Το συγκρότημα αποτελούν οι Διονύσης Κανάκης (κιθάρα), Ευγένιος Σκίτσας (κιθάρα), Βασίλης Κανάκης (μπάσο) και Αναστασία Βελισσαρίου (φωνή). (www.facebook.com/night-and-day)

Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα, στο Django Fest Athens, όλες τις χρονιές, στην Πάτρα, στο Gypsy Jazz Festival, στο πλαίσιο του Διεθνή Φεστιβάλ Πάτρας (2014), στο Melijazz Λεωνιδίου.

Ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα. Στόχοι του είναι η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόεδρος του ΔΣ του συνδέσμου είναι η Geraldine Georget-Kyprianoυ. www.afapatras.com