«Αρίσταρχος Skyrace 2017»

Καλάβρυτα

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Το Πολιτιστικό Σωματείο Outdoor Runners και οι φίλοι του χωριού Σούβαρδο Καλαβρύτων διοργανώνουν τον 4ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στο πανέμορφο βουνό, τον Χελμό Αχαΐας, με τίτλο «Αρίσταρχος Skyrace 2017».

Ο φετινός αγώνας θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με εκκίνηση στις 9:30 το πρωί, στην πλατεία Σουβάρδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για τον «Aristarcho Race To The Sky 2017» συνεχίζονται μέσω της σελίδας aristarchoskyrace.com (τελευταία ημερομηνία Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

α) Skyrace Aristarchos 20,3km, 1.650m υψομετρική, κίνηση από τα 1.250m ως τα 2.340m, terrain δασικό και αλπικό β) Lycoporta Race 9,2km, 650m υψομετρική διαφορά, terrain δασικό.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, με εμπειρία σε ορεινό τρέξιμο ή ορεινή πεζοπορία, καθώς οι διαδρομές θεωρούνται δύσκολες και τα είδη εδάφους ποικίλουν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Skyrace Aristarchos 25 ευρώ, β) Lycoporta Race 15 ευρώ, με δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (bid number), τροφοδοσία και υποστήριξη στους σταθμούς και στον τερματισμό, μετάλλιο συμμετοχής, έπαθλα, αναμνηστικό του αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις έξι (6) ώρες από την εκκίνηση, με ενδιάμεσο κριτήριο (κόφτη) στο Σταθμό Γ (Αρίσταρχο) στις τρεισήμισι (3,5) ώρες. Η μικρή διαδρομή θα κλείσει χρονικά μαζί με τη μεγάλη, ομοίως και η Γραμματεία του τερματισμού.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η μόνιμη σήμανση της διαδρομής έχει πορτοκαλί χρώμα και κορδέλες έργου.

Στο μεταξύ μία πρωτότυπη ιδέα είχε η Οργανωτική Επιτροπή του Aristarchos Skyrace 2017. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι διοργανωτές επιθυμούν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες - από φέτος και στο εξής – Τεχνική Ενημέρωση των διαδρομών.

Σε συνεργασία με το γυμναστήριο ICON Fitness Patras, στον πρωτοποριακό του χώρο, (το νέο αυτό γυμναστήριο άνοιξε πριν λίγους μήνες), την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 μμ, η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης καλεί τους συμμετέχοντες:

- Να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα και να γνωρίσουν το Χελμό

- Να μελετήσουν τα σημεία των δύο διαδρομών που θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα της επόμενης Κυριακής,

- Να ακούσουν το διακεκριμένο προπονητή Γιάννη Δαγκόγλου σχετικά με το skyrunning, αλλά και την επίδραση που έχει η προπόνηση σε αυτό το ιδιαίτερο άθλημα.

Το ICON Fitness, βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 137-139, στην Πάτρα. Εκεί θα δεχθούμε και τις τελευταίες εγγραφές για φέτος, αναφέρουν οι διοργανωτές!

Επίσης, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες θέσεις στο λεωφορείο από Αθήνα (αυθημερόν).

Αναφορικά με τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων συνίσταται η χρήση baton και σακιδίου υδροδοσίας.

Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καπετανόπουλος (6946938180), Νίκος Διαμάντης (6942455643), [email protected] & inbox στο www.aristarchoskyrace.com