Προβολή ταινίας

Σινέ Κάστρο Ρίο

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά το αξιόλογο κοινωνικό φιλμ «Detroit, μία οργισμένη πόλη» της Κάθριν Μπιγκελόου που προβάλλει έως και την Κυριακή 17/9, στις 21.30 το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, θα ακολουθήσουν από Δευτέρα 18/9 έως και την Τετάρτη 20/9, 2 ταινίες, η Ιταλική κωμωδία «Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του! - Sole a Catinelle» στις 20.15 και η περιπέτεια «Σε απόσταση ασφαλείας» με τον Αντόνιο Μπαντέρας στις 22.00.

Το φιλμ «Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του!» παραγωγής 2013 και διάρκειας 87 λεπτών που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες το φετινό καλοκαίρι σημειώνοντας επιτυχία, το έχει σκηνοθετήσει ο Τζενάρο Νουνζιάντε και παίζουν οι: Κέκο Ζαλόνε, Ορόρ Εργκουί, Μίριαμ Ντουλμάζι.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα και ενός γιου, σ' ένα οδικό ταξίδι από το Νότο προς Βορρά. Η ταινία αυτή μας έρχεται από τους δημιουργούς του πολύ επιτυχημένου «Που πάω Θεέ μου;».

O Κέκο είναι παντρεμένος και έχει έναν υπέροχο γιο. Εργάζεται σαν καμαριέρης σε ξενοδοχείο όταν αποφασίζει να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με την πώληση μιας συγκεκριμένης μάρκας ηλεκτρικής σκούπας. Η οικονομική κρίση ξεσπά και η γυναίκα του απολύεται από την δουλεία της, ενώ οι πωλήσεις της σκούπας δεν πάνε καθόλου καλά. Ο Κέκο έχει υποσχεθεί στον γιο του ότι αν πάρει σε όλα τα μαθήματα «άριστα» θα του κάνει δώρο τις διακοπές των ονείρων του.

Ο μικρός τα καταφέρνει περίφημα και τώρα ο Κέκο πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση του χωρίς δεκάρα στην τσέπη!

Όσο για το φιλμ «Σε απόσταση ασφαλείας – Security» που πήρε συμπαθητικές κριτικές (διανομή από Odeon) πρόκειται για περιπέτεια Αμερικανικής παραγωγής 2017 σε σκηνοθεσία Αλέν Ντεροσέρ με πρωταγωνιστές τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ ΜακΙντάιρ.

Ένας βετεράνος των ειδικών δυνάμεων, και τώρα υπεύθυνος ασφαλείας ενός mall, πρέπει να προστατεύσει μια μικρή κοπέλα από μιαν αδίστακτη συμμορία που την έχει στοχοποιήσει για να μην καταθέσει σε μια κρίσιμη δίκη.

Τέλος από την Πέμπτη 21/9 και έως την Κυριακή 24/9 στις 21.30 θα παιχθεί στο σινέ Κάστρο στο Ρίο η ενδιαφέρουσα περιπέτεια με πολλές πολιτικές αιχμές «American Made» του Νταγκ Λάιμαν με τον σούπερ σταρ Τομ Κρουζ. Η παραγωγή είναι των Πάρη Κασιδόκωστα Λάτση και Τέρυ Ντούγκας. Με την ταινία αυτή αναμένεται να πέσει και η αυλαία για την φετινή καλοκαιρινή σαιζόν στο θερινό σινεμά Κάστρο στο Ρίο, η οποία κύλησε εξαιρετικά όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Ανδρέας Κοτσαύτης.

Θα ακολουθήσει στις 5 Οκτωβρίου 2017 η έναρξη για τη νέα χειμερινή σαιζόν της 2ης αίθουσας του σινέ Πάνθεον στη Γούναρη. Να θυμίσουμε ότι η αίθουσα ξαναλειτούργησε πέρυσι και σιγά σιγά οι Πατρινοί σινεφίλ την ξανααγκάλιασαν.