Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πολύεδρο

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων το χρονικό διάστημα 19-23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Την Τρίτη 19/9/2017  στις 19.00 η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, στην πρώτη συνάντηση μετά το καλοκαίρι, συζητά το βιβλίο «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό, εκδόσεις Άγρα.

Επίσης την Τρίτη στις 20.30 θα γίνει εκδήλωση για την συγγραφέα Δήμητρα Χριστοδούλου και τα βιβλία της «Παράκτιος  οικισμός» και το «Ελάχιστο ψωμί της συνείδησης» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μελάνι.

Θα μιλήσουν οι ποιητές Αντώνης Σκιαθάς και Γιώργος Τσιρώνης.

Την Τετάρτη 20/9 στις 21.00 στο πλαίσιο των ενοτήτων  «ταξιδεύοντας…» και «κινηματογραφικές βραδιές» θα προβληθεί το ΗΟΜΕ – Η δική μου Σιέρρα Λεόνε. Πρόκειται για ταινία – ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται το θέμα της ταυτότητας, διάρκειας 55 λεπτών, σε σκηνοθεσία-σενάριο της Μουρίκη Πανδώρας. Η Πανδώρα Μουρίκη θα παραστεί στη προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

*Λόγω των  προγραμματισμένων από καιρό εκδηλώσεων της Τρίτης και της Πέμπτης, οι δύο αυτές ενότητες θα γίνουν μία την Τετάρτη.

Την Πέμπτη 21/9 στις 20.30  θα έρθει στο Πολύεδρο η συγγραφέας Αθηνά Παπαχρυσοστόμου, με αφορμή το βιβλίο της «Πορεία προς την Αθηναϊκή Δημοκρατία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καρδαμίτσα.

Θα μιλήσουν οι: Αμφιλόχιος Παπαθωμάς καθ. Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Παπυρολογίας Παν. Αθηνών, Μενέλαος Χριστόπουλος, καθ. Τμ. Φιλολογίας Παν. Πατρών και η συγγραφέας Αθηνά Παπαχρυσοστόμου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Την Παρασκευή 22/9 στις 21.00 στον κήπο του Πολύεδρου έχει προγραμματιστεί να δοθεί η συναυλία "Της θάλασσας και του ουρανού με τον Τάκη Φαραζή - πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά και τη  ΜΑΡΙΑΣΤΕΛΛΑ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ τραγούδι, λαφτα, κρουστά.

Από τα ανοιχτά πελάγη της ελληνικής και μεσογειακής παράδοσης, στους ήχους και τους στίχους σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών θα ταξιδέψει το κοινό η συγκεκριμένη συναυλία.

Οι δυο μουσικοί υφαίνουν τη δική τους διαδρομή μέσα από μελωδίες και τραγούδια που ενώνονται, συνομιλούν, επαναπροσδιορίζονται, μεταφέροντας μνήμες, αισθήσεις και  ηχοχρώματα από την παράδοση στο σήμερα.

Σμύρνη, Κάλυμνος, Κρήτη, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λοίζος, Σαββόπουλος, Περίδης καθώς και νεότερες πρωτότυπες συνθέσεις σε μια τρυφερή, ευφάνταστη μουσική παράσταση μέσα από μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά.

*Τέλος το Σάββατο 23/9 στις 11 το πρωί   θα γίνει η δημιουργική δράση για παιδιά 5-12 ετών, «Με τα παιδιά της γης». Φτιάχνουμε παιχνίδια όπως τα παιδιά της Αφρικής και

παίζουμε όλοι μαζί με τα παιχνίδια που δημιουργήσαμε.