Live μετάδοση της όπερας "Ο Μαγικός Αυλός"

Συνεδριακό Πανεπιστημίου

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Μεταδόσεις από τη Metropolitan Opera της Ν. Υόρκης θα γίνουν και φέτος στην Πάτρα, με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Το ξεκίνημα γίνεται αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, με ώρα έναρξης στις 19.55, με τη ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, της θρυλικής και παραμυθένιας όπερας «Ο Μαγικός Αυλός» του Wolfgang Amadeus Mozart, στο πλαίσιο του προγράμματος “THE MET: LIVE IN HD”.

Εισιτήρια διατίθενται στο γραφείο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στο Μέγαρο Κόλλα, Πλατεία Γεωργίου Α’, στο κάτω μέρος, Γ’ όροφος γραφείο 13.

Ώρες λειτουργίας του γραφείου Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 11-2 το πρωί, τηλ. 693.6177790. Η τιμή του εισιτηρίου για τα μέλη της λέσχης είναι ευρώ 10 (κανονικό ευρώ 15).

Διεύθυνση Ορχήστρας: James Levine

Σκηνοθεσία: Julie Taymor

Σκηνικά: George Tsypin

Κοστούμια: Julie Taymor

Φωτισμοί: Donald Holder

Μαριονέτες: Julie Taymor and Michael Curry

Χορογραφίες: Mark Dendy

Διανομή ρόλων:

Golda Schultz (Παμίνα), Kathryn Lewek (Βασίλισα της Νύχτας), Charles Castronovo (Ταμίνο), Markus Werba (Παπαγκένο), Christian Van Horn (Αφηγητής), René Pape (Ζαράστρο).

Υπότιτλοι:Ελληνικοί/Αγγλικοί

Διάρκεια: 1 ώρα και 44 ́

Ο επίτιμος μαέστρος της Met James Levine διευθύνει την παραγωγή της βραβευμένης με Tony Award Julie Taymor στο αριστούργημα του «Ο Μαγικός Αυλός». Η Golda Schultz κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Παμίνα, με την Kathryn Lewek στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, τον Charles Castronovo σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού Ταμίνο, τον Markus Werba σαν τον κυνηγό πουλιών Παπαγκένο, τον Christian Van Horn σαν Αφηγητή και τον René Pape σαν Ζαράστρο.

Η επετειακή παρουσίαση του Μαγικού Αυλού, μια συντομευμένη εκδοχή στα αγγλικά για οικογένειες ήταν η πρώτη Live in HD παράσταση που μεταδόθηκε το 2006. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η γερμανική όπερα θα μεταδοθεί στη σειρά Live in HD.

Περισσότερα στην επισύναψη στο site της λέσχης www.cinelesxipatras.gr

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.