Οι "Υποκριτές" επέστρεψαν δριμύτεροι

Θέατρο Αγορά

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Κυκλοφόρησαν οι διαφημιστικές αφίσες και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30 ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Ιφιγένεια εν γένει…tragic» σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά, από τη Θεατρική ομάδα «Υποκριτές», στη σκηνή του θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη και Πατρέως.

Οι «Υποκριτές» ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που διακρίθηκε με πολλά βραβεία στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων στην Καρδίτσα, επιστρέφει με μία ολοκαίνουρια θεατρική παραγωγή. Πρόκειται για έργο ξανά της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, με τίτλο «Ιφιγένεια εν γένει…tragic» που έχει ανέβει και στην Αθήνα.

Θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αγορά από 4 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία – παρωδία των 2 γνωστών τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» & «Ιφιγένεια εν Ταύροις» ακολουθώντας πιστά την δομή τους, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό για μια «Ελένη») και κατ’ επέκταση, στην οποία θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες από τα αθώα θύματα τους για το καλό της πατρίδας.

Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση γεννιούνται εγκλήματα.

Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες». Πάντα μέσα από την μάτια των Υποκριτών χαρίζοντας άφθονο γέλιο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι:

Γιώτα Αλεξανδρή, Άσπα Αντωνοπούλου, Γιώτα Καραλή, Ηλίας Γιαννιάς, Γιώργος Παράμερος, Γιώργος Νταλιάνης, Ελένη Καραλή-Σαρακίνη, Αναστασία Μαργαρίτη, Μιλτος Παπλάς, Άλκης Σαρακίνης, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Βασιλίνα Γιαννάκη, Θέμιδα Ιωάννου, Σπύρος Τούμπλαρης, Ασημάκης Στρατόγιαννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μάχη Αντωνοπούλου.