“The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”

Αίγιο

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Η νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ με τίτλο “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”, που παίζεται με επιτυχία και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στο γειτονικό Αίγιο, στον Δημοτικό κινηματογράφο Απόλλωνα, από την Πέμπτη 1/2/2018.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθέτησε την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στο πολιτικοκοινωνικό και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος φιλμ «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» που ήδη στις ΗΠΑ κοντεύει τα 60 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 25 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι (Κάθριν) Γκράχαμ (στο ρόλο η εκπληκτική Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική σύμπραξη μεταξύ του κορυφαίου κινηματογραφιστή Σπίλμπεργκ και της Μέριλ Στριπ, η οποία επίσης συνεργάστηκε για 1η φορά με τον Τομ Χανκς.

Ο Σπίλμπεργκ, εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τις Έιμι Πασκάλ και Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ. Το σενάριο έγραψαν η Λιζ Χάνα και ο Τζος Σίνγκερ.

Το φιλμ «The Post» είναι υποψήφιο για 2 Όσκαρ καλύτερης ταινίας και α’ γυναικείου ρόλου – Μέριλ Στριπ.

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη 1/2 έως Τετάρτη 7/2/2018:

• «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά»: 19:30 & 22:00* – είσοδος 5 ευρώ

*Τη Δευτέρα 5/2 το πρόγραμμα λόγω κινηματογραφικής λέσχης διαμορφώνεται ως εξής:

• «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά»: 19:00.

• Κινηματογραφική Λέσχη - «Ατίθασες» : 21:30 (είσοδος για μέλη δωρεάν, μη μέλη 4 & 3 ευρώ).

Διανομή του "The Post: Απαγορευμένα Μυστικά" από την Odeon.