Κινηματογραφική Λέσχη:"Το Πάρτι"

Ster Cinemas - Odeon

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Το τολμηρό Βρετανικό φιλμ εποχής «Λαίδη Μάκμπεθ» σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Ολντρόιντ που είχε πάρει και το βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας τη Δευτέρα 29/1/2018 στην αίθουσα 4 των Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Η ταινία με την δραματική εξέλιξη της πλοκής της και κάποιες σκληρές σκηνές όπως εκεί που η κεντρική ηρωίδα φτάνοντας πλέον στα όρια της ψυχοπαθητικής συμπεριφοράς, γίνεται μέχρι και παιδοκτόνος, προξένησε αρκετές συζητήσεις μετά ανάμεσα στους σινεφίλ. Η ατμόσφαιρα της εξοχής της βόρειας Αγγλίας, ο καταπιεσμένος γυναικείος ψυχισμός σε μία αυστηρά ανδροκρατούμενη και αυταρχική κοινωνία του 1865, το ερωτικό πάθος (γοητευτικό το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της μόλις 22χρονης Αγγλίδας Φλόρενς Πιου και του 28χρονου Αμερικανού Κόζμο Τζάρβις) και ο απόλυτος κυνισμός και δικαίωμα στην ελευθερία ακόμα και με τίμημα την ηθική, ήσαν τα κυρίαρχα στοιχεία της συγκεκριμένης ταινίας που φάνηκε να αρέσει σε πολλούς από τους σινεφίλ θεατές χωρίς να λείπουν κι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τις σκηνές των φόνων και το ύφος της κεντρικής ηρωίδας.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στο μεταξύ θα πραγματοποιήσει, όπως ήδη έχουμε γράψει και μία επιπλέον προβολή μίας ταινίας που βγήκε στην Αθήνα πριν την Πρωτοχρονιά, το φιλμ «Το Πάρτι» σε σκηνοθεσία της Λονδρέζας δημιουργού Σάλι Πότερ. Πρόκειται για μία σικάτη, βιτριολικά καυστική σάτιρα της σύγχρονης «άρχουσας τάξης» όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε. Το φιλμ διάρκειας 71 λεπτών, με πρωταγωνιστές την Κριστίν Σκοτ Τόμας, τον Κίλιαν Μέρφι, την Πατρίτσια Κλάρκσον και τον Μπρούνο Γκανζ, θα προβληθεί στα Odeon Εntertainment στη Βέσο Μάρε την Παρασκευή 2/2 στις 19.00, στις 20.30 και στις 22.00.

Τη Δευτέρα 5/2 ακολουθεί η νέα κανονική προβολή του Β’ κύκλου που θα είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης», μία συμπαραγωγή ΗΠΑ και Τουρκίας σε σκηνοθεσία της Τσέιντα Τορούν. Όπως έχει γράψει το Αθηνόραμα, πρόκειται για ένα πρωτότυπο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ με αφηγηματικές ιδέες, έμμεσο κοινωνικό σχολιασμό και αμίμητους… πρωταγωνιστές. Θα παιχθεί στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30. Διάρκεια: 79 λεπτά. Είχε διανεμηθεί στις αίθουσες από την εταιρεία Filmtrade.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ