Τσίκνα και Balkan ρυθμοί από τον Μάρκο Μάρκοβιτς

Πεζοδρόμος Ρήγα Φεραίου

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Η Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Όλη η πόλη είναι στους δρόμους και μαζί με το παραδοσιακό τσίκνισμα κάνει πρόβα καρναβαλιού. Φέτος, το πληρωματικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού 2018 θα δώσει τη δική του νότα στην ημέρα ετοιμάζοντας μια ξεχωριστή δράση για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους φίλους του που θέλουν να… τιμήσουν την παράδοση!

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης 8/2/2018, στις 18:30, τα πληρώματα και όποιος άλλος Καρναβαλιστής συμπολίτης επιθυμεί, συναντιούνται στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων & Ρήγα Φεραίου για να ξεκινήσουν μια καρναβαλική πομπή. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η καρναβαλική αμφίεση και τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Κάπως έτσι, θα διασχίσουν τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για να καταλήξουν στην πλατεία Δροσοπούλου (κάτω από τον Άγιο Διονύσιο), όπου θα τους περιμένει μια ιδιαίτερη, δωρεάν συναυλία.

Οι διοργανωτές κατάφεραν να πείσουν τον κορυφαίο Σέρβο τρομπετίστα Μάρκο Μάρκοβιτς να έρθει στην Πάτρα, μαζί με την ορχήστρα του, τους MM Brass Band, για μία μοναδική μουσική παράσταση. Πρόκειται για έναν χαρισματικό καλλιτέχνη με ταλέντο στη μετάδοση του πνεύματος της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκάνιων Ρομά, ο οποίος αυτή την εποχή είναι ο καλύτερος στο είδος του σε όλη την Ευρώπη.

Όλη η πόλη είναι καλεσμένη στη δωρεάν συναυλία, σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά Τσικνοπέμπτης. Όλα αυτά, θα ήταν πολύ δύσκολα να πραγματοποιηθούν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων χορηγών Havana Club, Μπύρα Μάμος, Κρέατα Αχαΐας Μανίκας και Ζαχαροπλαστείων Εντελβάις, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την προετοιμασία ενός πρωτόγνωρου event που όπως καταλαβαίνετε δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις.

Τέλος, οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και στις Πατρινές επιχειρήσεις Vantana, λουκούμια Σκιαδαρέση, Κάβα Κορδάς, Δίκτυο 10 και τις επιγραφές Κοτικιάν για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της δωρεάν βραδιάς για τους Πατρινούς!