Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στέκι της κίνησης "Πρόταση"

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Οι ομάδες εθελοντών της "ΠΡΟΤΑΣΗ Κίνηση για ένα άλλο τρόπο ζωής" ΔΙΟΔΟΣΣ, ΣΤΕΚΙ και η ανοιχτή Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, στο πλαίσιο του έργου πρόληψης που υλοποιούν για την Κοινωνική Δικτύωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στη σημασία και το νόημα της συλλογικής μνήμης, της αναβίωσης και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του πλούτου και των βιωμάτων του τόπου μας, όπως π.χ. «ο ντελάλης» αλλά και για το χτίσιμο της «σύγχρονης γειτονιάς», ενός ασφαλούς πλαισίου, όπου μικροί και μεγάλοι μαζί μπορούν να συνδεθούν, να εκπαιδευτούν, να διασκεδάσουν με μικρό κόστος και μεγάλο όφελος και επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Αποκριάς, διοργανώνουν το τελευταίο 3ήμερο καρναβαλικές εκδηλώσεις στη γειτονιά της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Μια δράση έκφρασης της ανάγκης των εθελοντών για αλληλεπίδραση και σύνδεση με τη Γειτονιά και τους ανθρώπους της σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των κατοίκων, ενεργοποίησης του κοινωνικού ιστού, μια ευκαιρία χαράς, διασκέδασης, συνύπαρξης, σύμπραξης και εμπλουτισμού. Για την προαγωγή της πρόληψης και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 16/2/18 ώρα 18:00 εθελοντές, γονείς & παιδιά, φίλοι & γείτονες της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ θα συγκεντρωθούν στο Κ.Δ.Α. της Κίνησης

-Σαρανταπόρου 20- για μια περπατητή «περατζάδα» στη γειτονιά της, περιοχή Αγίου Διονυσίου-Αγίου Αλεξίου-Αγίας Σοφίας,ξεφαντώνοντας στους ρυθμούς του καρναβαλιού με κρουστά, με τραγούδια, μουσική, σερπαντίνες, κομφετί.

Ξεκινώντας από το ΚΔΑ και μέσω της Ελ. Στρατιώτου οι «περπατητές-καρναβαλιστές» θα φτάσουν στην πλατεία Κ. Παλαμά-Νόρμαν (1η στάση) , θα ανέβουν την Κωνσταντινουπόλεως και θα κινηθούν αριστερά προς την πλατεία Νίκης (Αγίας Σοφίας) ανεβοκατεβαίνοντας τις καθέτους μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας (2η στάση). Θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο μέχρι την πλατεία Νίκης (Αγίας Σοφίας) (3η στάση για χορό & τραγούδι) και τέλος, θα κατέβουν στην Ελ. Στρατιώτου συνεχίζοντας ευθεία μέχρι την πλατεία Ντε Μιράντα (Παναχαϊκής).

Την Κυριακή 18/2/18, ώρα 22:00, στο αποκριάτικο πάρτυ του ΣΤΕΚΙΟΥ με θέμα «Δεκαετία του ‘60» κερνάμε κέφι, χορό & ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους. Εθελοντές, γονείς & παιδιά, γείτονες & φίλοι της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ θα ξεφαντώσουμε, θα διασκεδάσουμε και θα γιορτάσουμε την Αποκριά, οικογενειακά. Είσοδος 5,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από τους γονείς τους και η είσοδός τους θα είναι δωρεάν".