CineDoc Festival: «Big Time»

Πάνθεον

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Μία ακόμα προβολή του CineDoc Festival θα γίνει στην Πάτρα, αυτή την Τετάρτη 28/2/2018 στις 21.30 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη. Πρόκειται για το φιλμ «Big Time», μια ματιά στη ζωή και το έργο ενός από τους πιο καινοτόμους και φιλόδοξους αρχιτέκτονες της εποχής μας, το πορτρέτο μιας σύγχρονης μεγαλοφυΐας απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Όταν ήταν νέος, ο Bjarke Ingels ονειρευόταν να σχεδιάζει κινούμενα σχέδια. Τώρα, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Ο σκηνοθέτης Kaspar Astrup Schröder ακολουθεί τον Δανό αρχιτέκτονα για περισσότερα από πέντε χρόνια ενώ αγωνίζεται να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο έργο του μέχρι στιγμής. Η εταιρεία του Ingels, BIG (Bjarke Ingels Group), έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες που θα αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους, που κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου. Το κτίριο θα αλλάξει για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Σκηνοθεσία: Kaspar Astrup Schröder.

Διάρκεια: 85 λεπτά. Το φιλμ είναι παραγωγής 2017.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ και 4 ευρώ*

*(τιμή προπώλησης για αγορά μέχρι 27/2 από το Ταμείο του Κινηματογράφου και μόνο για τα μέλη του ΤΕΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες: CineDoc, www.cinedoc.gr, τηνλ. 210 7211073.

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

H προβολή στην Πάτρα γίνεται σε συνεργασία της ABCinema - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτισμού.

To αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών CineDoc 2017-2018 μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://bit.ly/2jI8O0P

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/237871985