Δράση με θέμα "τον εθισμό στο διαδίκτυο"

Κάτω Αχαΐα

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Μια  προγραμματισμένη δράση «για τον εθισμό στο διαδίκτυο» θα πραγματοποιηθεί από το Κλινικό Παρατηρητήριο του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με τους μαθητές του Γυμνασίου Κ. Αχαΐας, την Πέμπτη 8/3/2018, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Αχαΐας και τον τομέα Παιδείας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, το Κλινικό Παρατηρητήριο (ΚΠ) για τη Διαγνωστική Εκτίμηση και Αντιμετώπιση των Ψυχοεξαρτήσεων και του Εθισμού στο Διαδίκτυο, το οποίο υποστηρίζεται από επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», του ΟΚΑΝΑ και  με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Δρίτσα Ιωάννη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ηνωμένου Βασιλείου , θα μεταβεί την Πέμπτη 8/3/2018, ημέρα Πέμπτη, στο Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας  για προγραμματισμένη δράση με τους μαθητές του.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται  από  επιστημονική ομάδα  που απαρτίζεται από τους κ.κ. Βαλσάμη Ουρανία,  Χρήστου Μελπομένη, Γούβη Ανθή, Καψάλη Ειρήνη και Τζουραμάνη Ματίνα.

Οι δράσεις ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης των μαθητών αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του Κλινικού Παρατηρητηρίου  που είναι  εγκεκριμένο Πρόγραμμα από την Επιτροπή του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ και έχει ως κύριο σκοπό τη παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης και τη πραγματοποίηση διαγνωστικών και συμβουλευτικών δράσεων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο μαθητικό πληθυσμό και γονείς του Νομού Αχαΐας αλλά και σε φοιτητές και προσωπικό του ΤΕΙ καθώς και τη διασύνδεση των ενδιαφερομένων, όπου απαραίτητο, με εξειδικευμένες Υπηρεσίες και Οργανισμούς όπως, για παράδειγμα, ο ΟΚΑΝΑ ή η Β Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν και τους επόμενους μήνες.