«Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή»

Πάνθεον

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα προβολών στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα, τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Η καινούρια ταινία που έρχεται για προβολή στην Πάτρα, είναι το «Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή» της Ντι Ρις, διάρκειας 134 λεπτών που βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood. Το συγκεκριμένο φιλμ θα προβάλλεται στο Πάνθεον από την Πέμπτη 8/3 έως και την Τρίτη 13/3 στην βραδινή προβολή των 21.45. Το «Mudbound» που ξεκίνησε την πορεία του από το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα τον Ιανουάριο του 2017, έφτασε να προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας (η Ρέιτσελ Μόρισον είναι η 1η γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που προτάθηκε στην συγκεκριμένη κατηγορία). Ακόμα για 2 Όσκαρ ήταν υποψήφια η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Mary J. Blige, για β’ γυναικείο ρόλο και για καλύτερο τραγούδι.

Πρόκειται για μία δραματική ταινία όπου πρωταγωνιστούν οι Γκάρετ Χέντλουντ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ, Τζόναθαν Μπανκς, Ρομπ Μόργκαν και η Μέρι Τζ. Μπλάιτζ.

Ένας λευκός κι ένας έγχρωμος στρατιώτης επιστρέφουν στο αγρόκτημα των οικογενειών τους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου δουλεύουν αλλά και δημιουργούν μια φιλία που προκαλεί την τοπική κοινωνία.

Από την Πέμπτη 8/3 έως και την Τετάρτη 14/3, στις 19:30, θα συνεχιστεί το φιλμ «Μαζί ή Τίποτα – In the Fade», διάρκειας 105 λεπτών.

Πρόκειται για Γερμανογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Ούλριχ Τουκούρ, Γιάννη Οικονομίδη. Μέρος του φιλμ γυρίστηκε και στην Ελλάδα, στην Αττική. Τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής ενώ η Κρούγκερ κέρδισε βραβείο ερμηνείας στις Κάννες.

Η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας και ο μικρός γιος της σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Προσπαθώντας να συνέλθει, θα βρεθεί μάρτυρας στη δίκη δύο υπόπτων νεοναζί, για τους οποίους όμως δεν υπάρχουν ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα επίκαιρο, σκληρό και τολμηρό στις απόψεις του κοινωνικό σχόλιο με αμφιλεγόμενο φινάλε.

Στην προβολή των 18.00, μόνο όμως το σαββατοκύριακο 10 και 11/3 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον θα συνεχιστεί η εξαιρετική και συγκινητική ταινία «Lady Bird» που ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τους: Σαόρσι Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Λόρι Μέτκαλφ, Τρέισι Λετς και Λούκας Χέτζες.

Περίληψη

Το 2002 η 17χρονη Κριστίν-«Lady Bird»-ΜακΦέρσον περνάει την τελευταία τάξη του λυκείου στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια ονειρευόμενη την κολεγιακή της «απόδραση» στη Νέα Υόρκη.

*Τέλος την Τετάρτη 14/3, στις 21:45 θα προβληθεί η ταινία - ντοκιμαντέρ «Mountain» σε σκηνοθεσία της Jennifer Peedom από την Αυστραλία. Την προβολή κάνει η ομάδα σινεφίλ του Νίκου Καββαδία, «Γυμνός Οφθαλμός».

Πάνθεον, τηλ. 2610 325 778.