Παρουσιάζεται το βιβλίο "Από Αύγουστο... σε Αύγουστο"

Ξενοδοχείο "Βυζαντινό"

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Οι Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ», το ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover, παρουσιάζουν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 & Ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό (Πεζόδρομος Ρήγα Φερραίου 106, Τηλ.:2610243000) το βιβλίο της Ελευθερίας-Καλογεράτου-Κρικέλη "Από Αύγουστο.... σε Αύγουστο"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κώστας Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πάτρας

Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Ογκολογική Μονάδα Γ.Νοσοκομείου Πατρών.

Πολύβιος Πρόδρομος, Φιλόλογος, διδάκτωρ της εκπαίδευσης, και η συγγραφέας Ελευθερία Κρικέλη.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Τζόγια Καππάτου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών,

Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Νικόλαος Σπυρίδης, Ιατρός, εκ μέρους του «Χάρισε Ζωή»,

Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου Μέλος Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Διονύσης-Μάριος Μαράτος, Φοιτητής Πανεπιστημίου Πατρών, Λίνειου Ωδείου Πατρών. Την παρουσίαση του βιβλίου συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, τηλεοπτικός παραγωγός.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο....

Μοιραίο, τυχαίο, πεπρωμένο... Παράμετροι που διαγράφουν και καθορίζουν το δρομολόγιο της ζωής μας και υλικά που φτιάχνουν το σκηνικό του θεατρικού έργου της ζωής του καθενός μας. Πρωταγωνιστές είμαστε όλοι εμείς ανεξαιρέτως. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κάθε έργου είναι Εκείνος που ορίζει και προσδιορίζει το φινάλε.

Η ώρα που ο καθένας από μας θα βγει στη σκηνή για να παίξει το ρόλο του άραγε έχει εκ των προτέρων προσδιορισθεί και με κάθε λεπτομέρεια μελετηθεί; Πιθανές αναβολές, αν και μοιάζουν απρογραμμάτιστες, ίσως να είναι τελικά απόλυτα και μοιραία προγραμματισμένες για την εξέλιξη του έργου.

Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω... μικροί ήρωες, μεγάλοι όμως πρωταγωνιστές της ζωής, έπαιξαν κορυφαίους ρόλους, με μοναδική αυθεντικότητα και επηρέασαν καθοριστικά ανθρώπινες ζωές. Στο έργο που λέγεται "ζωή" δεν υπάρχει σύντομος ή μακρύς, μικρός ή μεγάλος ρόλος. Υπάρχει μόνο ρόλος.

Και η Ελπίδα; Είναι πάντα εκεί, είναι οι νότες της πιο γλυκιάς και παρήγορης μελωδίας, γραμμένης απ' αυτή την ίδια την ανθρώπινη φύση, που ακούγεται ως ευφρόσυνη υπόκρουση σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Ένα βιβλίο κατάθεσης ψυχής. Γιάννης, Ντουζόν και Χρύσω… Τρία πρόσωπα, τρεις  μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής, που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας, μιας  γιατρού, μιας μάνας: της Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που όμως δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους ,όμως, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Ένα βιβλίο ανθρωπιάς και αγάπης .Συγκλονιστικό! Ένας γονιός βρίσκει τη δύναμη να προσφέρει το «δώρο» που του δόθηκε στη ζωή του, «δώρο» για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. Πολλά τα μηνύματα που στέλνει στον αναγνώστη. Η συγγραφέας διαλέγεται με τον αναγνώστη και του εγείρει συναισθήματα και σκέψεις. Ευαίσθητο, ανθρώπινο, αληθινό.

Το βιβλίο παρουσιάζεται στην 2η έκδοσή του στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 στις 11 το πρωί.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα...

Η Eleftheria Krikelis Ελευθερία Κρικέλη, το γένος Καλογεράτου, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης (Boston City Hospital), αποκτώντας την ειδικότητα της Παθολόγου.

Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στις Η.Π.Α., επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε δυναμικά στο χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Από το 1985 έως το 2001 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Υγεία ως μάχιμος γιατρός, ενώ διακρίθηκε και για την ενεργή συμμετοχή της ως μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Υγεία.

Το 1989 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία και το 1994 έγινε Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου• το 1995 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Υγεία / Μayo Clinic και ένα χρόνο αργότερα, το 1996, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Υγεία.

Από τον Φεβρουάριο του 2002 είναι Διευθύντρια της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Tα τελευταία χρόνια  διευθύνει  την Παθολογική του Μητέρα του Ομίλου Υγεία.