3ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης

Αρσάκειο Πατρών

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Πεντακόσιοι (500) μαθητές θ’ αναλάβουν ρόλο "διπλωμάτη" στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης των Συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών – 3ο ATSMUN που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών το χρονικό διάστημα 15-18 Μαρτίου 2018.

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο - Model United Nations Conference έχει ως ιδέα, την προσομοίωση για τρείς μέρες των συνεδριάσεων και διαλέξεων καθώς και της δουλειάς σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο που επιτελείται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος ως γνωστό υφίσταται από το 1945, αριθμεί 193 κράτη και έχει τα κεντρικά γραφεία του – headquarters τη Νέα Υόρκη. «Ας αφήσουμε τη νεολαία να μιλήσει, οι νέες φωνές στα πολιτικά πράγματα κάνουν τη διαφορά», είναι το μήνυμα του 3ου Συνεδρίου που θα γίνει στην Πάτρα στο σχολείο των Αρσάκειων – Τοσίτσειων, στο Πλατάνι.

Αυτή θα είναι η 3η συνεχής χρονιά που διοργανώνεται το μαθητικό αυτό συνέδριο που προγραμματίζει ακόμη περισσότερες καινοτόμες επιτροπές - committees, πιο ρεαλιστικές προσομοιώσεις των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών – UN, κ.α. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να ωθήσει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον κόσμο της διπλωματίας μέσω της ανταλλαγής επιχειρημάτων, debate με δυναμικό χαρακτήρα, διαπραγματεύσεων και συνεργασίας και συμφιλίωσης. Επίσης το συνέδριο αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους μαθητές του λυκείου να έρθουν σε επαφή και αντιληφθούν καλύτερα σημαντικά ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας και των διεθνών σχέσεων.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ του συνεδρίου atsmun.gr.

*Το περσινό ATSMUN είχε ποσοστό 96% θετικού feedback.

Πάτρα: Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης συνεδριάσεων του ΟΗΕ, στο Αρσάκειο