Σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης και Χοροθεραπείας με τη Μάρω Γαλάνη

Πατραϊκό Ωδείο

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Το Πατραϊκό Ωδείο - Κέντρο Τεχνών και Σεμιναρίων παρουσιάζει σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης και Χοροθεραπείας με τη Μάρω Γαλάνη PhD (Χορογράφο - Πανεπιστημιακό). Το σεμινάριο αποτελείται από κύκλο 4 δίωρων Εργαστηρίων, συνοδεία κρουστών οργάνων από τον Παντελή Χατζόπουλο και θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Πατραϊκό Ωδείο. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 8, 15, 22 και 29 Μάιου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ωδείου: «Με την πρωτόγονη έκφραση – χοροθεραπεία ο συμμετέχων/ουσα προσεγγίζει μέσω της κίνησης του ρυθμού και της φωνής τη ζωντάνια, τη χαρά και την αισιοδοξία. Παρακινείται να εκφραστεί με μεγαλύτερη κινητική συμπεριφορά σε ένα πλαίσιο ομάδας προστατευμένο και να συνειδητοποιήσει ότι έχει δυνατότητες και επιλογές για αντίδραση, συναναστροφή και δημιουργία.

Η πρωτόγονη έκφραση προσφέρεται ως εκείνος ο δρόμος που οδηγεί στην απελευθέρωση των περιοριστικών συνηθειών όπως αυτές εκδηλώνονται στη στάση του σώματος, στα καθημερινά πρότυπα κινήσεων και χειρονομίες. Καθιστά το ασυνείδητο συνειδητό κι έτσι ανοίγει για τον άνθρωπο την δυνατότητα να κατανοήσει τις αυθεντικές ποιότητες του βαθύτερου πυρήνα της ύπαρξής του και να εναρμονιστεί με αυτές.

Αποτελέσματα από τη λειτουργία της πρωτόγονης έκφρασης, αφύπνιση της δημιουργικότητας και της λειτουργικής ευχαρίστησης του σώματος, ζωντάνιας κι απόλαυσης, ψυχοσωματική ενότητα, καλή επαφή με το σώμα, συμβολισμός των ενορμήσεων με κινητικό λεξιλόγιο, εκτόνωση, αίσθηση ασφάλειας και βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους γύρω, βελτίωση της αυτοεικόνας, ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, διαχείριση άγχους, καταπολέμηση της έλλειψης διάθεσης, της κατάθλιψης, της μελαγχολίας.»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες, κάθε ηλικίας ανεξάρτητα από την εμπειρία τους στο χορό και τη μουσική. Δυνατότητα παρακολούθησης όλου του κύκλου ή κάθε εργαστηρίου ξεχωριστά. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν και στα 4 εργαστήρια. Οι μετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα (στον κλειστό χώρο δουλεύουμε με γυμνά πόδια).

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
Πατραϊκό Ωδείο (Σισίνη 2 και Γερμανού)
στο 6932751195 και στο email: [email protected]