Έκθεση- φωτογραφικό οδοιπορικό «Η Γειτονιά μας από το Χθες στο Σήμερα»

Στέκι της κίνησης "Πρόταση"

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Η ομάδα Εθελοντών ΔΙΟΔΟΣΣΣ της Κίνησης «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης «Κοινωνική Δικτύωση - Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας, επειδή μας αφορά» αφενός και των επετειακών εορτασμών «30 Χρόνια Πρόταση» αφετέρου, διοργανώνει μια παρέμβαση πρόληψης και κοινωνικής δικτύωσης στη γειτονιά της Κίνησης «Πρόταση» (Άγιος Διονύσιος-Άγιος Αλέξιος-Αγία Σοφία).

Η ομάδα θα εκθέσει στην Πλατεία Δροσοπούλου (έναντι του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου), την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, ώρες 10.00 - 14.00 φωτογραφίες, σε μία Έκθεση- φωτογραφικό οδοιπορικό με θέμα «Η Γειτονιά μας από το Χθες στο Σήμερα».

Μια δράση πρόληψης με στόχο τη γνωριμία των κατοίκων με τη γειτονιά ακολουθώντας την πορεία της μέσα στο χρόνο, ακροπατώντας στην ιστορία της και τις επιρροές που δέχτηκε από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, αλλά, συγχρόνως και με σκοπό την ενημέρωση, την αλληλεπίδραση, τη σύνδεση με την Γειτονιά και τους ανθρώπους της, την ευαισθητοποίηση στη σημασία και το νόημα της συλλογικής μνήμης και τελικά, την ενεργοποίηση για ανάληψη της προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης που βοηθά στο να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε την πορεία του τόπου, που συν-διαμορφώνουμε και μας διαμορφώνει, στο μέλλον, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα για τις δράσεις και το έργο των ομάδων εθελοντών της Κίνησης Πρόταση.