«Ερωφίλη project»

Αρχαίο Ωδείο

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή, Γιώργου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη παράσταση, που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, ο οποίος συνοδεύεται από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κανονακίου, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι, ότι αναπαριστά την ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Έχουν επιλεγεί σαν παραστατικοί χώροι μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό.

Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου:

Ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.

Η «Ερωφίλη project» περιοδεύει, το καλοκαίρι του 2018, σε μεσαιωνικά κάστρα και φρούρια, σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο την Πέμπτη 2 Αυγούστου.