Eκδηλώσεις: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018»

Καλάβρυτα

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων, με τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018», είτε, αυτοτελώς, είτε, με συνδιοργανώσεις, με πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους των πόλεων και των χωριών της περιοχής, μετά από αιτήματά τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 στις 20:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, αρχίζει το μουσικό ταξίδι της Φιλαρμονικής Νέων του Δήμου Καλαβρύτων, με την παρουσίαση, μιας μοναδικής συναυλίας, με παραδοσιακές και σύγχρονες μελωδικές νότες.

Θ’ ακολουθήσουν συναυλίες της Φιλαρμονικής και στη Δάφνη, την Κλειτορία και τα Τριπόταμα.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στις 9:30 το πρωί, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στην κεντρική εκκλησία των Καλαβρύτων, θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο, στη μνήμη και προς τιμή της αλησμόνητης, ηρωίδας, Καλαβρυτινής μάνας.

Στον καθεδρικό ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, Καλαβρύτων, θα εκφωνήσει ομιλία, η κυρία Χρύσα Λεχουρίτη, Γραμματέας της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, περί της 10:45 το πρωί, απέναντι από την εκκλησία, στο Δημοτικό Περίπτερο, θα γίνουν, τα εγκαίνια της σημαντικής και σπουδαίας έκθεσης φωτογραφιών και κειμένων, με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου», από την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπάρμπαζακ και το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γεώργιο Λαζουρά. Η έκθεση αυτή, θα διαρκέσει, μέχρι και την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

Επίσης την Τρίτη, 14 Αυγούστου, στις 20.30 το βράδυ, στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, ο καλλιτεχνικός και θεατρικός οργανισμός «ΑΙΧΜΗ», θα παρουσιάσει, σε μια μεγάλη θεατρική παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη, με την γνωστή πρωταγωνίστρια Φωτεινή Φιλοσόφου.

Η εκδήλωση αυτή, γίνεται με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.ΚΕ.Κ. – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών και των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κλειτορίας.

Όπως αναφέρει τέλος το δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαβρύτων «σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, όλες και όλους και σ’ αυτές τις σημαντικές και ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων και θα χαρούμε να σας δούμε να τις τιμήσετε με την παρουσία σας».