Θεατρική παράσταση "Τα Σκουπίδια" του Γ. Ξανθούλη

Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων"

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Ένα από τα γνωστότερα και πιο διαχρονικά έργα του αγαπητού συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, «Τα σκουπίδια» σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη και με πρωταγωνίστρια την Ελένη Γερασιμίδου, μετά την καλοκαιρινή του επιτυχή παρουσίαση, καταφθάνει για 3 παραστάσεις στην Πάτρα μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ.

Σε πολλά σημεία είναι ιδιαίτερα προφητικό αυτό το έργο του Γιάννη Ξανθούλη αποδεικνύοντας ότι οι καλοί συγγραφείς λειτουργούν ως ευαίσθητες κεραίες, περνάνε πάνω από τα κύματα του καιρού τους και προβλέπουν το μέλλον. Αυτή η διαχρονικότητα ενός έργου κι η αντοχή ενός λογοτέχνη στο Χρόνο, είναι καλύτερο και πολυτιμότερο απ’ όλα τα βραβεία του κόσμου.- Κ. Μπούρας

"Τα σκουπίδια" του Γιάννη Ξανθούλη, μετά λοιπόν την καλοκαιρινή τους επιτυχία στο Από Κοινού Θέατρο, ταξιδεύουν στην Πάτρα μετά από σχετική πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Η παράσταση θα παιχθεί για τρεις ημέρες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2018.

Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν στη σκηνή για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας, χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής

Διδασκαλία τραγουδιών: Νένη Ζάππα

Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Παίζουν οι: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος , Άκης Σιδέρης, Αγγελική Ξένου.

Φωνή Πόντικα: Νικολέτα Βλαβιανού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πληροφορίες –Κρατήσεις: 2610273613

Είσοδος : 12€ & 10€ (φοιτ., ανεργ., ΑμΕΑ)

Παραστάσεις: Παρασκευή 19/10 - Σάββατο 20/10 στις 21:00 & την Κυριακή 21/10/2018 στις 20:00.