Ο Μίλτος Νίκας φέρνει το έργο "8 Γυναίκες κατηγορούνται"

Θέατρο Επίκεντρο+

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Την 1η Νοεμβρίου 2018 προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα το διάσημο έργο του Ρομπέρ Τομά "8 Γυναίκες κατηγορούνται" που ανεβαίνει στη σκηνή του Επίκεντρο στη Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου, στην Πάτρα σε σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Μίλτου Νίκα.

Πρόκειται για μία ιστορία μυστηρίου που ξετυλίγεται τη δεκαετία του ’50 στη Γαλλία, σε μια εξοχική κατοικία όπου ο οικοδεσπότης βρίσκεται νεκρός. Ύποπτες είναι οι οκτώ γυναίκες που συνδέονται με το νεκρό και που βρίσκονται αποκλεισμένες στο σπίτι. Η αλήθεια και το ψέμα συγκρούονται αποκαλύπτοντας ένοχα μυστικά. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται…

Στην παράσταση που αναμένεται με ενδιαφέρον, παίζουν οι: Μαρία Αγουρίδη, Λαμπρινή Ζώτου, Δήμητρα Καποπούλου, Όλγα Καραμπέρη, Νάντια Κωνσταντινίδη, Μυρσίνη Λιώλιου, Λίλα Μιαούλη, Τζούλια Ροδοπούλου.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι από τον ταλαντούχο Μίλτο Νίκα. Το «8 Γυναίκες κατηγορούνται» το θυμόμαστε και από το σινεμά από τον σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν με ένα σούπερ καστ που περιελάμβανε τις Κατρίν Ντενέβ, Φανί Αρντάν, Εμμανουέλ Μπεάρ, κ.α.

Η παράσταση θα παίζεται έως τις 4 Δεκεμβρίου 2018 αν και είναι πιθανόν να πάρει παράταση. Ο Μίλτος Νίκας παρουσίασε την περασμένη σαιζόν στο Επίκεντρο , σε δική του σκηνοθεσία την επιτυχημένη παράσταση "Έρωτας στη Μόσχα", ενώ πιο πριν είχε σκηνοθετήσει την κομεντί «Ψύλλοι στα αυτιά». Ο Μίλτος Νίκας που διδάσκει κιόλας θέατρο, έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Κιμούλη και στον Θεατρικό Οργανισμό «ΕΣΤΙΑ» του Γιάννη Ρήγα. Από το 2006 εργάζεται στην θεατρική εκπαίδευση με ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «31», «Γιαννούλα» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από κοινού με τον Παναγιώτη Φαφούτη, «Patrasso – Οι πόλεις ξεχνάνε;» επίσης στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κ.α.