Προβολή της ταινίας ο "Ψυχρός Πόλεμος" του Παβλικόφσκι

Πάνθεον

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Μία ιδιαίτερα σινεφίλ επιλογή μας επιφυλάσσει η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 έως και την Τετάρτη 7/11. Αποκλειστικά στο σινε-Πάνθεον στις 19.30 και στις 21.30 (την Τετάρτη μόνο οι ώρες προβολής διαφοροποιούνται και θα είναι 18:00 και 19:40) θα παιχθεί η ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι που ήταν η εναρκτήρια ταινία των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας στην Αθήνα.

Το φιλμ ήδη έχουν δει κοντά 11.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ οι κριτικές ήσαν ιδιαίτερα θετικές και κολακευτικές.

Ο Παβλικόφσκι με την προηγούμενη ταινία του, την «Ida» είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Το «Ψυχρός Πόλεμος» είναι ένα κοινωνικοδραματικό φιλμ παραγωγής 2018. Είναι γυρισμένο σε ασπρόμαυρο και έχει διάρκεια 84 λεπτά.

Παίζουν οι: Τζοάνα Κούλιγκ, Τομάς Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.

Η ταινία διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

*ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 7€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΜΑΘΗΤΙΚΟ 6€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (4ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) 20€.