Συνεχίζεται το "Ρόμα"

Πάνθεον

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 συνεχίζεται η προβολή του αριστουργηματικού «Ρόμα» του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν στην προβολή των 19.00 ενώ στην βραδινή προβολή των 21.30 ξεκινά να παίζεται μαζί με την έξοδο του στην Αθήνα το νέο φιλμ του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί «Το Ξέρουν όλοι» με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 27/12/2018 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/1/2019 (ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 31/12) στις 19:00

«ΡΟΜΑ»

Δραματική 2018 | Α/Μ | Διάρκεια: 135 λεπτά.

Αμερικανομεξικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν με τους: Γιαλίτζα Απαρίσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Νάνσι Γκαρσία, Χόρχε Αντόνιο Γκερέρο.

Η ιστορία μιας υπηρέτριας στο σπίτι ενός Μεξικανού γιατρού στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Η μικρή και η μεγάλη ιστορία συναντιούνται στην τελευταία ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν, μια αυτοβιογραφική επιστροφή στις αρχές των ’70s. Αντλώντας από την παιδική του ηλικία, ο σκηνοθέτης, που με την ίδια ευαισθησία μπορεί να αφηγηθεί μοντέρνα παραμύθια («Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»), διαστημικές περιπέτειες («Gravity»), μελλοντολογικά θρίλερ («Τα Παιδιά των Ανθρώπων») και road movies ενηλικίωσης («Θέλω και τη Μαμά σου»), επιστρέφει στη συνοικία Ρόμα της Πόλης του Μεξικού το 1970 και στο σπίτι ενός γιατρού με τέσσερα παιδιά.

Το φιλμ που έχει προσελκύσει τους Πατρινούς σινεφίλ, αναμένεται να προταθεί για πολλά βραβεία Όσκαρ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ 21:30

«ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ»

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί

Ηθοποιοί: Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Ρικάρντο Νταρίν

Διάρκεια: 132 λεπτά

Είδος ταινίας: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός, Ο Εμποράκος) σκηνοθετεί την Πενέλοπε Κρουζ και το Χαβιέ Μπαρδέμ σε αυτό το πολυδιάστατο ψυχολογικό δράμα. Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Το φιλμ του Φαραντί ήταν η ταινία έναρξης του περασμένου Φεστιβάλ των Καννών.