Live αναμετάδοση της "Κάρμεν" του Μπιζέ

Συνεδριακό Πανεπιστημίου

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.55 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση της παράστασης "Κάρμεν" από την Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης.

Το πρόγραμμα των live μεταδόσεων που επιμελείται στην Ελλάδα ο ΑΝΤ1 στηρίζει διοργανωτικά εδώ στην Πάτρα η Κινηματογραφική Λέσχη.

Η Κάρμεν είναι η όπερα σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας και η αντισυμβατικότητα της είναι διαχρονική. Αποτελεί ένα έργο πρόκληση, τόσο για την πλοκή όσο και για τη μουσική του.

Ο Bizet αντιπαραβάλει αντίθετους κόσμους όπως η «σοβαρή» όπερα με τις πιο ελαφριές, λαϊκές μελωδίες, αξεπέραστα στην ιστορία της όπερας. Η ζωντάνια, ο αυθορμητισμός και ο έρωτας έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο, σε μια εναλλαγή συναισθημάτων που μας καθηλώνει σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

Το Πατρινό φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση αυτό το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:55.

Διευθυντής ορχήστρας: Louis Langrée

Σκηνοθεσία: Sir Richard Eyre

Σκηνικά: Rob Howell

Κοστούμια: Rob Howell

Φωτισμοί: Peter Mumford

Διανομή: Κάρμεν (Clémentine Margaine), Μικαέλα (Aleksandra Kurzak), Δον Χοσέ (Roberto Alagna), Εσκαμίγιο (Alexander Vinogradov)

Η διεθνώς ανερχόμενη Γαλλίδα μεσόφωνος Clémentine Margaine είναι η ακαταμάχητη πλανεύτρα του έργου, δίπλα στον Roberto Alagna που μάγεψε το κοινό στον ρόλο του Δον Χοσέ, το 2010. Ο Louis Langrée διευθύνει την πολυαγαπημένη παραγωγή της Met, στη φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Sir Richard Eyre. Η όπερα Κάρμεν έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, αλλά και σε άλλες, όπως Ιαπωνικά και Κινέζικα και θεωρείται από πολλούς ως η πλέον επιτυχημένη όπερα στην ιστορία της μουσικής.

Η όπερα θα μεταδοθεί ζωντανά σε συνολικά 15 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους και διαρκεί 3,5 ώρες με 2 διαλείμματα (η μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γίνει μόνο το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 19:55).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com και το fb account @metingreece.