«Τhe Wife – Η Σύζυγος»

Πάνθεον

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Όπως ήδη έχουμε γράψει, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και έως και την Τετάρτη 27/2 στις 19:30 και στις 21:30 θα προβάλλεται η κοινωνική ταινία «Τhe Wife – Η Σύζυγος» σε σκηνοθεσία του Σουηδού Μπγιορν Ρούνγκε.

Πρωταγωνιστεί η 71χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ που είναι υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου με πολλές μάλιστα ελπίδες να κερδίσει.

Σενάριο: ΤΖΕΪΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Εκτός της Κλόουζ παίζουν και οι Τζόναθαν Πράις και Κρίστιαν Σλέιτερ.

Διάρκεια: 99 λεπτά

Η Γκλεν Κλόουζ ενσαρκώνει στο φιλμ μία ώριμη γυναίκα, την Τζόαν, η οποία επί σαράντα χρόνια στηρίζει απόλυτα τον συγγραφέα σύζυγό της, θυσιάζοντας τα όποια όνειρα και προσωπικές της φιλοδοξίες. Ωστόσο την παραμονή της βράβευσής του με το μεγάλου κύρους βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, εκείνη θα χάσει την υπομονή της και θα αποκαλύψει το συγκλονιστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την καριέρα του.

Η Γκλεν Κλόουζ με μία σπουδαία καριέρα που προσεγγίζει σε διάρκεια τα σαράντα χρόνια, προτείνεται στα Όσκαρ για 7η φορά και πολλοί λένε ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή της δίκαιης βράβευσης της. Φέτος τιμήθηκε και με την Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe καλύτερου γυναικείου ρόλου σε Δράμα.

Το σενάριο της Τζέιν Άντερσον είναι βασισμένο στο βιβλίο της Μεγκ Γούλιτζερ.

Το φιλμ που στις Αμερικάνικες αίθουσες ξεκίνησε να προβάλλεται στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και οι εισπράξεις του ήδη στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, κέρδισε στόμα με στόμα τη φήμη της συνταρακτικής ερμηνείας της Γκλεν Κλόουζ.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 σε διανομή από την Seven Films και την Spentzos Film.

«Αδύνατον να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της» ROLLING STONE

«Η καλύτερη ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ έως σήμερα» THE GUARDIAN

«Σαν μια βόμβα, που είναι έτοιμη να εκραγεί» THE HOLLYWOOD REPORTER

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, κρύβεται μια ακόμα πιο σπουδαία γυναίκα …και θα τη γνωρίσετε.

Στο φιλμ παίζουν και οι Μαξ Άιρονς, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν και η κόρη της Κλόουζ, Άννι Σταρκ.