Κινηματογραφικές Προβολές

Πάνθεον

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Από την Πέμπτη 28/2 έως και την Τετάρτη 6/3/2019 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, θα συνεχιστεί στην προβολή των 19:30, η προβολή της ταινίας «The Wife – Η Σύζυγος» με την εκπληκτική ερμηνεία της 71χρονης Γκλεν Κλόουζ που τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα ενώ προτάθηκε και για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Σκηνοθεσία: ΜΠΓΙΟΡΝ ΡΟΥΝΓΚΕ

Σενάριο: ΤΖΕΪΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Παίζουν εκτός της Γκλεν Κλόουζ, ο Τζόναθαν Πράις, ο Κρίστιαν Σλέιτερ και ο Μαξ Άιρονς.

Διάρκεια: 99 λεπτά

Η Γκλεν Κλόουζ προετοιμάζει τον ευχαριστήριο λόγο της στα Όσκαρ. Επί σαράντα χρόνια μια γυναίκα στηρίζει απόλυτα τον συγγραφέα σύζυγό της, θυσιάζοντας όποια όνειρα και φιλοδοξίες είχε. Την παραμονή της βράβευσής του με Νόμπελ όμως, εκείνη θα χάσει την υπονομή της και του αποκαλύπτει το συγκλονιστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την καριέρα του.

Στην προβολή των 21.30 η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη φέρνει ένα φιλμ που ήταν υποψήφιο για 3 βραβεία Όσκαρ (καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής και β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της 48χρονης μαύρης ηθοποιού Ρετζίνα Κινγκ, η οποία και κέρδισε το Όσκαρ).

Ο λόγος για την αξιόλογη κοινωνική ταινία «Αν η Οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς, δημιουργού του «Μoonlight» που πρόπερσι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Διάρκεια: 119 λεπτά.

Στο «If Beale street could talk» παίζουν εκτός της Ρετζίνα Κινγκ, η Κίκι Λέιν και ο Στίβεν Τζέιμς.

Η Τις και ο Φόνι είναι δύο ερωτευμένοι νεαροί Αφροαμερικανοί στο Χάρλεμ της δεκαετίας του ’70. Όταν ο τελευταίος φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, η έγκυος Τις αγωνίζεται μαζί με την οικογένειά της να αποδείξει την αθωότητά του.

H ταινία έχει φτάσει σε εισπράξεις στις ΗΠΑ τα 15 εκατομμύρια δολάρια.