«Καπερναούμ»

Πάνθεον

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη από την Πέμπτη 4/4 έως και την Τετάρτη 10/4/2019 στην προβολή των 19:15 επιστρέφει η αξιόλογη Λιβανο-γαλλική ταινία «Καπερναούμ» διάρκειας 126 λεπτών σε σκηνοθεσία της Ναντίν Λαμπακί που μετά το Φεστιβάλ των Καννών όπου έκανε αίσθηση και βραβεύτηκε, προτάθηκε και για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής στα φετινά Όσκαρ με τη σημαία του Λιβάνου. Παίζουν οι: Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σιφερό, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκολέ.

Ένα 12χρονο αγόρι, μέλος μιας οικογένειας προσφύγων από τη Συρία, εξεγείρεται ενάντια στις άθλιες συνθήκες της ζωής του και προσπαθεί να επιβιώσει στην ταραγμένη πραγματικότητα του σύγχρονου Λιβάνου.

Το φιλμ συγκεντρώνει βαθμολογία 8,4/10 στο imdb & 89% rotten tomatoes σε 147 αξιολογήσεις. Στα Αμερικάνικα ταμεία έχει ήδη κάνει εισπράξεις 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων.

Στην βραδινή προβολή των 21:30 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η ταινία «Ο Καθηγητής και ο τρελός» σε σκηνοθεσία: Φαρχάντ Σαφίνια.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάταλι Ντόρμερ, Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Ιοαν Γκρούφουντ, Τζέρεμι Ίρβιν, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ελ, Ντέιβιντ Ο' Χάρα, Στίβεν Ντιλέιν, Στιβ Γκαν.

Πρόκειται για ένα βιογραφικό δράμα που τράβηξε το Ελληνικό κοινό κόβοντας στο πρώτο 4ήμερο προβολής του, 28-31 Μαρτίου 2019 κοντά στα 9.000 εισιτήρια σε 35 αίθουσες πανελλαδικά.

Λονδίνο, 1872. Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον) αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Λαμβάνει πάνω από 10,000 λήμματα από έναν δόκτορα Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.