Θεατρικό σεμινάριο «Παίζοντας με τον Σαίξπηρ»

Θέατρο Επίκεντρο+

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Το θεατρικό σεμινάριο «Παίζοντας με τον Σαίξπηρ» με τη σκηνοθέτιδα-δασκάλα θεάτρου Αναστασία Κουμίδου επαναλαμβάνεται στο Επίκεντρο , στην Πάτρα.

Τον Ιανουάριο του 2019, το θέατρο Επίκεντρο σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Αναστασία Κουμίδου διοργάνωσαν ένα δημιουργικό, βιωματικό σεμινάριο με άξονα τα Σονέτα του William Shakespeare. Τα Σονέτα είναι τα bonsai των Σαιξπηρικών έργων,  το απόσταγμα της αισθητικής και της σκέψης του.

Μέσα από το βιωματικά εργαστήρια και πρόβες οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν  πώς μπορεί ο ποιητικός λόγος να αποκτήσει ζωή και να επικοινωνήσει άμεσα με τους θεατές. Εξερεύνησαν τους χαρακτήρες, τον ρυθμό και τις μεταφορές της γλώσσας, το κρυμμένο κείμενο, την ειρωνεία και το χιούμορ, διαφορετικές προσεγγίσεις πρόβας και παρουσίασης μονολόγων και διαλόγων των Σαιξπηρικών έργων.

Το ενδιαφέρον για τα σονέτα του Σαίξπηρ, η παρουσίαση τους στο κοινό αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου, μας ωθεί να επαναλάβουμε το σεμινάριο στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019  με την αμέριστη συνεργασία του Βιβλιοπωλείου «Το Δόντι», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στο τριήμερο μάθημα θα ξεκλειδώσουμε τους μηχανισμούς των σαιξπηρικών σονέτων, θα γευθούμε τα υλικά τους και θα συνθέσουμε μικρές ιστορίες από αυτά.

“Επειδή "Όλος ο Κόσμος Είναι Μια Σκηνή” τo σεμινάριο σαιξπηρικών σονέτων, απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές, χορευτές, καθηγητές, νοικοκυρές, πολιτικούς, μουσικούς, κοντούς, ψηλούς, ξανθιές και ασπρομάλλες.

Μετά το 3ημερο σεμινάριο η ομάδα,  μαζί με την ομάδα του πρώτου κύκλου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους,  σε ανοιχτό κοινό την Τετάρτη 17/4 στις 7μμ. συμμετέχοντας στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Αντίποδες, που θα διοργανωθεί από το βιβλιοπωλείο ΔΟΝΤΙ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων κλείστε έγκαιρα στο 2610 461050.

Θέατρο Επίκεντρο  στις 12 Απριλίου 4μμ-7μμ, στις 13 Απριλίου 11.00 πμ  - 3.30 μμ και στις 14 Απριλίου 11 πμ - 3.30 μμ.

Παρουσίαση: 17 Απριλίου στις 7μμ

Κόστος: 50 ευρώ

Ένδυμα: Πιτζάμες, φόρμες, χαλαρά και άνετα ρούχα.

*Η Αναστασία Κουμίδου, είναι σκηνοθέτις, ηθοποιός και δασκάλα θεάτρου. Έχει σπουδάσει και δουλέψει στο θέατρο, στην Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική.  Ως μέλος του σαιξπηρικού θιάσου Arden Shakespeare Co. έπαιξε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους έργων του WIlliam Shakespeare.  Ψηφίστηκε από τους θεατρικούς κριτικούς ως καλύτερη ηθοποιός της Πολιτείας του Ohio (1997),  έλαβε το βραβείο Helen Papanikolas (1998) και τιμήθηκε με τον Έπαινο Δραματουργίας Κάρολος ΚΟΥΝ 2014 για το έργο της Capo D” Istria.

Στην Πάτρα, συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ (Άδειο Δωμάτιο, 2010) και το Επίκεντρο (Ναπολεοντία, 2018-2019).