Προβολή ταινίας: «Κλέφτες Καταστημάτων – Shoplifters»

Πάνθεον

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Tη ζήτησαν οι Πατρινοί σινεφίλ και η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη αποφάσισε να ξαναφέρει για προβολή την εβδομάδα αυτή του Πάσχα το Γιαπωνέζικο κοινωνικό φιλμ «Κλέφτες Καταστημάτων – Shoplifters» του 56χρονου σκηνοθέτη από το Τόκιο, Hirokazu Kore-eda.

Το φιλμ που τιμήθηκε στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα – Palm d’Or, θα προβληθεί την Μ. Πέμπτη στις 19.15 και στις 21.30 και από την Κυριακή του Πάσχα 28/4 έως και την Τετάρτη 1/5/2019 επίσης στις 19.15 και στις 21.30.

(Την Μ. Παρασκευή & το Μ. Σάββατο δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές).

Διάρκεια: 121 λεπτά.

Στην αξιόλογη αυτή ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα που είχε παιχθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο στη 2η αίθουσα του Πάνθεον παίζουν οι: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι.

Μια τετραμελής οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων βρίσκει στο δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι, του οποίου αναλαμβάνει τη φροντίδα.

Το «Shoplifters» έχει βγει και στους Αμερικάνικους κινηματογράφους και έχει κάνει εισπράξεις κοντά 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Kore-eda υπογράφει και το σενάριο που παρουσιάζει μία πολύ φτωχή οικογένεια της Ιαπωνίας. Πολλοί χαρακτήρισαν το φιλμ ως μία γροθιά στο στομάχι. Μετά τη μεγάλη διάκριση στις Κάννες με το Palme d'Or, το φιλμ βγήκε στους Γιαπωνέζικους κινηματογράφους με εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Tο «Shoplifters» κέρδισε και 3 κινηματογραφικά βραβεία Mainichi Film Awards καθώς και το βραβείο Asia Pacific Screen Award της καλύτερης ταινίας ενώ προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής (έχασε από το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν) και για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.