Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο ΣτΕ τοπικοί φορείς της Κέρκυρας για να μην εκποιηθεί ακίνητο του Ψυχιατρείου

Στο ΣτΕ τοπικοί φορείς της Κέρκυρας για ...

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι το επίμαχο ακίνητο, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου

O Δήμος Κέρκυρας, πέντε τοπικοί φορείς, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και άλλα μέλη  των τοπικών φορέων ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η  παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χωρίς αντάλλαγμα, ακινήτου έκτασης 17.365 τ.μ. κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Οι φορείς υποστηρίζουν ότι το επίμαχο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου Χ. Τσιρώνη, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου, καθώς είναι ακίνητο ειδικού σκοπού και ειδικής χρήσης και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη του Δημοσίου.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο από το 1887 λειτουργεί ως φρενοκομείο και περιβάλλων χώρος του εντάσσονται σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ακόμη, είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος) η παραχώρηση γιατί  δεν έγινε με Προεδρικό Διάταγμα όπως έπρεπε, αλλά έγινε με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δήμος Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Κέρκυρας και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις