Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο δικαστικός κλάδος τιμά τον προστάτη του, Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη την Παρασκευή

Ο δικαστικός κλάδος τιμά τον προστάτη το...

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ιερός ναός στην οδό Ευβοίας

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ο πολιούχος Άγιος των Αθηνών.

Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Εκκλησία στις 3 Οκτωβρίου. Είναι ο προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος. Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης είχε γεννηθεί στην Αθήνα το ένατο έτος μ. Χ. και είχε διατελέσει μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.

Στην Πάτρα έχει ανεγερθεί ιερός ναός αφιερωμένος στην μνήμη του στην οδό Ευβοίας 76 κοντά στα Ζαρουχλέικα όπου και θα λάβει χώρα λαμπρός διήμερος εορτασμός. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, παραμονή της εορτής στις 18.30 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Θα ακολουθήσει στις 22.00 με 00.45 ιερά αγρυπνία ενώ το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014, 7.30 με 10 θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο λόγο. Στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο και θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στις οδούς Ευβοίας, Γοργοποτάμου και Ιοκάστης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις