Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Αίγιο το Φορητό Πλανητάριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στο Αίγιο το Φορητό Πλανητάριο του Εθνικ...

Στις 30 και 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, θα φιλοξενήσει στις 30 και 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου στο Αίγιο το Φορητό Πλανητάριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μέσο που, μέσω της επιστήμης της αστρονομίας, προσφέρει στους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού την εμπειρία της νυχτερινής ξενάγησης στον ουρανό με άμεσο, παιδαγωγικό και ευχάριστο τρόπο.

Τα θέματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ξενάγησης από ειδικευμένο επιστήμονα του ΕΑΑ αφορούν στην αναγνώριση των αστερισμών και των λαμπρότερων αστέρων τους, τη σύνδεση των αστερισμών με την ελληνική μυθολογία (Ανδρομέδα, Περσέας, Μεγάλη Άρκτος, Ηρακλής κλπ), τις κινήσεις των αστέρων, του ήλιου και των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και βασικά στοιχεία αστρικής εξέλιξης και κοσμολογίας. Ο νυχτερινός ουρανός προβάλλεται στο θόλο του φορητού πλανητάριου και οι μαθητές ακολουθούν ένα εντυπωσιακό ταξίδι στα άστρα και τους αστερισμούς, τους πλανήτες και άλλα σημαντικά ουράνια σώματα με άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντος και μαθητών, καθώς η αφήγηση που συνοδεύει την προβολή είναι ζωντανή. Το συγκεκριμένο πλανητάριο είναι μια χορηγία της εταιρίας ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Το φορητό πλανητάριο μπορεί να φιλοξενήσει:
μέχρι 40 μαθητές Α΄, Β’,  Γ΄ Δημοτικού και 1-2 συνοδούς
μέχρι 35 μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ Δημοτικού και 1-2 συνοδούς
μέχρι 40 μαθητές  Νηπιαγωγείων και 1-2 συνοδούς

Τιμή ξενάγησης κατ΄ άτομο: 2.50 ευρώ.

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Δρ. Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια  στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ.

Το Φορητό Πλανητάριο θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με e-mamil στο [email protected] ή με fax στο 26910-28210 τη σχετική  φόρμα συμμετοχής έως την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr και στα social media της επιχείρησης σε Facebook, Twitter και Google+. Τηλέφωνο για πληροφορίες 26910-28210.

Τονίζεται πως οι πρωινές προβολές θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε μαθητές Δημοτικών, ενώ οι απογευματινές σε μαθητές Νηπιαγωγείων. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και για τις απογευματινές προβολές, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture