Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το...χούι δεν αλλάζει-Τι κι αν η τροχαία κόβει κλήσεις;Πάνω από 50 εκατομμύρια δεν έχουν εισπραχθεί γιατί οι παραβάτες οδηγοί...αδιαφορούν

Το...χούι δεν αλλάζει-Τι κι αν η τροχαία...

Δείτε τα στοιχεία της τροχαίας για το 2014

Τι κι αν οι άνδρες της Τροχαίας επιδίδονται ανα τακτά διαστήματα σε "σαφάρι" βεβαιώνοντας σωρηδόν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δυστυχώς οι Ελληνες αποδεικνύουν οτι όντως είναι δαιμόνια πνεύματα αλλά μάλλον σε ...λάθος καταστάσεις.

Κάποιοι σπεύδουν στα δικαστήρια για να ακυρώσουν την κλήση που τους επιδόθηκε ενώ οι περισσότεροι απλά...αδιαφορούν.

Είναι χαρακτηριστικό οτι έμειναν στα ...χαρτιά πάνω απο 50 εκατομμύρια δημόσιων εσόδων από τις κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Πάνω από 40% των προστίμων για παρανομίες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταλήγουν σε δικαστικές διαμάχες, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό από αυτά που δεν οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες, δεν πληρώνονται, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οδηγών και γίνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κάθε χρόνο η Τροχαία βεβαιώνει περίπου 380.000 παραβάσεις σε όλη τη χώρα επιδίδοντας τις ανάλογες κλήσεις στους οδηγούς ΙΧ, φορτηγών και δικύκλων, ωστόσο πάνω από 160.000 κλήσεις αμφισβητούνται και λύνονται δικαστικά.

Το 2014 βεβαιώθηκαν 382.361 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια με βασική αιτία την υπερβολική ταχύτητα, την μη χρήση κράνους αλλά και την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Άμεσα πληρωτέες είναι οι κλήσεις οι οποίες αφορούν παράνομο παρκάρισμα ή άλλες που όταν πληρώνονται μέσα σε 5 μέρες έχουν έκπτωση 50%.

Ωστόσο οι κλήσεις για αλκοτέστ, υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση που επιφέρουν πρόστιμα από 350 έως και 2.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής καταλήγουν στα δικαστήρια και ανάλογα με την απόφαση οι οδηγοί καλούνται είτε να πληρώσουν άμεσα το ποσό που τους εκδικάστηκε είτε απαλλάσσονται της κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Του...διπλοπαρκαρίσματος στο κέντρο - Ξηλώνουν πινακίδες απο το πρωί οι αστυνομικοί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις