Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίστροφη μέτρηση για την συμφωνία με τους πιστωτές - Διαψεύδει τα περί Grexit η Λαγκάρντ

Αντίστροφη  μέτρηση για την συμφωνία με ...

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα των διαβουλεύσεων

Ξεκινά πλέον η αντίστροφη μετρηση προς την τελική - πολιτική όπως όλα δείχνουν -συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλαδας.

Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα ορίζεται στα 24ωρα από την Κυριακή 31 Μαΐου έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ένα διάστημα στο οποίο αναμένεται να κορυφωθεί και ο μαραθώνιος των πολιτικών διαβουλεύσεων κορυφής.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μίας ώρας Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ δείχνει και τον βασικό άξονα των διεργασιών, ενώ σήμερα το ελληνικό ζήτημα τίθεται στην υπουργική σύνοδο της G7 στη Δρέσδη παρόντων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και, βεβαίως, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σύμφωνα με το οποίο η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: " το Grexit είναι μια πιθανότητα", προκάλεσε αίσθηση και πολλά πολλά σχόλια για το χρόνο που είχε επιλέξει η επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου να απειλήσει την Αθήνα με έξοδο από την ευρωζώνη.

Και αφού προκλήθηκε σάλος, ιδίως στην Ελλάδα, ώρες μετά το δημοσίευμα της FAZ ήρθε η διάψευση του ΔΝΤ, που χαρακτήρισε ανακριβή τη μετάφραση και την απόδοση της συνέντευξης που παραχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όμως αργά το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, διέψευσε τα όσα αποδόθηκαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ, μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ. 

"Οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές", είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως "υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τέτοια η αντίδραση του Ταμείου στο δημοσίευμα, που πριν έρθει η διάψευση δια στόματος Τζέρι Ράις, η Frankfurter Allgemeine Zeitung είχε αλλάξει τον τίτλο του δημοσιεύματός της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα συνεχιστούν οι εργασίες του Brussels Group, υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας και τη δημόσια διοίκηση όπου, πλέον, έχει προστεθεί και η νέα αξίωση του ΔΝΤ για φρένο στην αποκατάσταση των απολυμένων του Δημοσίου.

Ελληνικές πηγές σημείωναν, πάντως, ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρέχουν και δεν φθάνουν: Η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ - Μέρκελ και το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ του Euroworking Group για άμεση λύση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις