Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευπρεπισμό χρειάζεται η πλατεία της Παντάνασσας ενόψει του εορτασμού αλλά ο Δήμος αδιαφορεί

Ευπρεπισμό χρειάζεται η πλατεία της Παντ...
Μαρτάτος Tάκης

Τέσσερις μέρες πριν τον εορτασμό και κανένα συνεργείο δεν έχει ακόμα εμφανιστεί

Λαμπρός αναμένεται ο εορτασμός του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2015. Ωστόσο και φέτος οι πανηγυρικές θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον παρακείμενο λυόμενο ιερό ναό μιας και εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κυρίως σεισμόπληκτου ιερού ναού με την μεγάλη ιστορία.

Η αλήθεια είναι πως απομένουν εργασίες ελαιοχρωματισμού αλλά και καθαρισμού εσωτερικά του ναού καθώς και η τοποθέτηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ενδεχομένως τον Οκτώβριο ή μέχρι το τέλος του έτους 2015 ο ναός να παραδοθεί και να λάβουν χώρα τα θυρανοίξεια που όλοι, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τους ιερείς, τους επιτρόπους και τον κόσμο, περιμένουν.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, από το ναό της Παντάνασσας και πιο συγκεκριμένα από τον προιστάμενο του ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο εστάλη από την περασμένη Δευτέρα 31 Αυγούστου έγγραφο προς τον Δήμο Πατρέων και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη προκειμένου οι υπηρεσίες του Δήμου να επιληφθούν της περιποίησης – καθαρισμού της πλατειούλας της Παντάνασσας καθώς και του ηλεκτροφωτισμού του δρόμου για τις ανάγκες της πανήγυρης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για να επιληφθεί το θέμα είναι ο Χρήστος Κορδάς, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε πως διαμένει και στην περιοχή, πίσω από την Παντάνασσα.

Ως γνωστό κάθε χρόνο πλήθος κόσμου συρρέει στην Παντάνασσα για τον εορτασμό και για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας Παντάνασσας και την θαυματουργή της εικόνα που είναι τοποθετημένη σε ειδικό θρόνο.

Επόμενο λοιπόν είναι να ευπρεπιστεί και ο γύρω περιβάλλων χώρος του ναού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μέρες μόλις πριν την θρησκευτική πανήγυρη, δεν έχει εμφανιστεί κανένας υπάλληλος από το Δήμο με αποτέλεσμα η πλατειούλα να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση. Χρειάζεται να γίνει μία περιποίηση στον κήπο και τα παρτέρια της πλατείας και να μαζευτούν τα σκουπίδια ενώ και η προτομή του Εθνομάρτυρος Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και πάλι έχει «λερωθεί» και την έχουν γράψει με μαύρα γράμματα και μπογιά.

Τόσο το απόγευμα της Δευτέρας 7/9 στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας όσο και στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής την Τρίτη 8/9 θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις