Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε διανομή της Village η ελληνική ταινία «The Republic» με Γιάννη Στάνκογλου και την Ζωή Λάσκαρη

Σε διανομή της Village η ελληνική ταινία...

Η αλλοτινή σταρ Ζωή Λάσκαρη ξαναπαίζει στο σινεμά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια

Μ’ ένα επίκαιρο σενάριο που τοποθετεί στο επίκεντρο την πολιτική διαπλοκή και μ’ ένα διαλεχτό καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει και την Ζωή Λάσκαρη σε επανεμφάνιση στα κινηματογραφικά πλατό μετά από πολλά χρόνια, το νέο πολυαναμενόμενο φιλμ με τίτλο «The Republic» αναμένεται να διανεμηθεί στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο φθινόπωρο από την εταιρεία Village.

To φιλμ υπογράφει ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Ελλάδα σκηνοθέτης Δημήτρης Τζέτζας ενώ το σενάριο είναι του αστυνομικού, κοινωνικού φιλμ είναι του Γιάννη Γεωργίου. Πρόκειται επίσης για το πρώτο γυρισμένο σενάριο μεγάλου μήκους του Γιάννη Γεωργίου, ο οποίος έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σκηνοθεσία φιλμ στη National Film and Television School της Αγγλίας.

Για κάποια χρόνια, δούλεψε στο Λονδίνο, ως σκηνοθέτης και μοντέρ ενώ ταυτόχρονα πήγαινε σε όσο περισσότερα σεμινάρια σεναρίου και ηθοποιίας μπορούσε.

Σήμερα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τζέτζας έχει κάνει πολυετείς σπουδές στην Αμερική και έχει κινηματογραφική προϋπηρεσία στα στούντιο της Walt Disney Company, στο πλευρό του παραγωγού Τζέρι Μπρουκχάιμερ, σε μεγάλες χολιγουντιανές επιτυχίες όπως «Οι πειρατές της Καραϊβικής». Ο Δημήτρης Τζέτζας όπως έγραψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, είναι αποφασισμένος να φέρει το Χόλιγουντ στην Αθήνα.

Το εντυπωσιακό καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους Γιάννη Στάνκογλου, Γιώργο Κιμούλη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Tάκη Σπυριδάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ερρίκο Λίτση, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Δημήτρη Λιόλιο, Μάκη Παπαδημητρίου, την σπουδαία Ζωή Λάσκαρη, κ.α.

Το φιλμ φιλοδοξεί να είναι ένα πολύ επίκαιρο πολιτικό action θρίλερ. Η πλοκή του διαδραματίζεται στη μεταμνημονιακή Αθήνα, όπου ένας σπεσιαλίστας των παρακολουθήσεων -με αφορμή τη δολοφονία του αδελφού του- αποφασίζει να εναντιωθεί σε ένα σύστημα πολιτικής διαφθοράς, επιχειρηματικής πλεκτάνης και κοινωνικής αλλοτρίωσης. Στην ουσία είναι το ταξίδι ενός σύγχρονου προσκυνητή με τελικό προορισμό την εξιλέωση και την εύρεση της πολυπόθητης Εδέμ.

Ένα φιλμ που περιγράφει την ιστορία ενός πρώην συνεργάτη του συστήματος εξουσίας, ο οποίος αποφασίζει να αναλάβει τον ρόλο του εκδικητή, όπως ανέφερε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί και στην Πάτρα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture