Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιατρικός Σύλλογος κατά μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου

Πάτρα: Ιατρικός Σύλλογος κατά μεγάλου ιδ...

Η υγεία είναι κοινωνικό και όχι «αγοραίο» αγαθό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «με ομόφωνη απόφασή του, απορρίπτει πρακτικές ασύδοτης παραβίασης του νόμου περί ιατρικής διαφήμισης που εκφράζεται με διαφημιστική καμπάνια γνωστού επιχειρηματικού ομίλου της Αττικής σε έντυπο μέσο, ως πανελλαδική διάθεση φτηνού πακέτου υγείας με «κουπόνια». Η υγεία είναι κοινωνικό και όχι «αγοραίο» αγαθό.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Δεν αποτελεί αντικείμενο αθέμιτου ανταγωνισμού και κακόγουστου μάρκετιγκ αλίευσης επιχειρηματικού κέρδους εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Η ιατρική ποιότητα και αξιοπιστία αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από την ορθή άσκηση της ιατρικής και όχι μέσα από «φτηνά» κουπόνια υγείας που ευτελίζουν την ιατρική πράξη και διαρρηγνύουν την ιερή σχέση ιατρού – ασθενούς μέσα από «κακέκτυπα» υποκατάστατα.

Οι άστοχες πολιτικές υγείας στην απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ευνόησαν τη γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μεθοδικά και συντεταγμένα εις βάρος της επιστημονικής πρακτικής, συντελώντας στην αυξανόμενη κρίση αξιών, στην υπερπροσφορά / υπέρβαση υπηρεσιών υγείας και στην καταιγιστική απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος.

Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η άμεση επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους ιατρούς (51/49) καθώς και η ταχεία ανάπτυξη καθολικών ελεγκτικών μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς στο χώρο της υγείας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις