Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Καταφύγιο" αστέγων το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Ψάχνουν φορεία να κοιμηθούν - Τι λέει το Σωματείο Εργαζομένων

Πάτρα: "Καταφύγιο" αστέγων το ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συχνό το φαινόμενο

O θάνατος του 45χρονου αστέγου από την Ηλεία, που βρήκε "καταφύγιο" στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, δίνει μια τραγική αφορμή για την επαναφορά στο προσκήνιο, ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, που αφορά στην έλλειψη στέγης και στην παράμετρο που έχει να κάνει με την επιλογή κάποιων εξ αυτών, να αναζητούν κατάλυμα στα νοσοκομεία.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ "Άγιος Ανδρέας", αρκετοί άστεγοι αναζητούν μια ζεστή γωνιά για να κοιμηθούν, σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου.

"Ενημερώθηκα ότι πρόσφατα σε ένα βράδυ στο νοσοκομείο είχαν πάει περίπου 10 άστεγοι. Συνήθως αναζητούν να κοιμηθούν σε φορεία, στα ΤΕΠ, στο Ταχύρυθμο και αλλού.. Κάποιοι είναι μόνιμοι "θαμώνες" και άλλοι ευκαιριακοί. Μάλιστα με κάποιους δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί το πρωί, όταν συνάδελφοι που αναλαμβάνουν βάρδια τους ξυπνούν για να τους μετακινήσουν από τα φορεία και κάποιοι αρνούνται και αντιδρούν".

Με αφορμή την κατάσταση ο Πρόεδρος επανέρχεται στο θέμα της φύλαξης το νοσοκομείου, η οποία είναι ελλιπής με αποτέλεσμα κατά καιρούς να σημειώνονται διάφορα περιστατικά (κλοπές, επιθέσεις σε εργαζόμενους, χρήση ναρκωτικών από τοξικομανείς σε χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος κ.α.).

Αναφέρει ότι χθες πριν γίνει γνωστό το συμβάν με τον νεκρό άστεγο το ΔΣ συνεδρίασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να γυρίσουν στις θέσεις τους οι διορισμένοι υπάλληλοι που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου και μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην ανάθεση της φύλαξης του νοσοκομείου σε ιδιώτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός άστεγος στο μηχανοστάσιο του «Αγίου Ανδρέα» - Είχε πάει για να ζεσταθεί

 

Πάτρα: Έκανε κρεβάτι το πεζοδρόμιο της Γερμανού - Γυναίκα κοιμόταν δίπλα από χαλάσματα - Θλιβερές εικόνες άλλων εποχών...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις