Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Νοσοκ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας

Κινητοποιήσεις διαρκείας, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αποφάσισε χθες το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση χθες το μεσημέρι και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, υιοθετώντας την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με βασικό αίτημα την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου για το Νοσοκομείο δεν θα έχει κανένα νόημα εάν δεν υπάρξει συνέχεια στον αγώνα.

Υποχρέωση απέναντι στους πολίτες

«Ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια και διάρκεια για να έχει αξία. Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες, έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε αυτή τη δράση» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να αποφασίσουν εάν θέλουν ή δεν θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που έγινε προ ημερών, συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, καθώς παρά τις υποσχέσεις δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα, γι’ αυτό και προτάθηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η αρχή, σύμφωνα και με την απόφαση που ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση, θα γίνει από την επόμενη Δευτέρα με καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας για μία εβδομάδα και συγκεντρώσεις στην πύλη του Νοσοκομείου.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κυριάκος Γαριός και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κώστας Καραΐνδρος και από την πλευρά του Σωματείου εργαζομένων ο κ. Μιχαλόπουλος ζήτησε και τη στήριξη του συλλογικού οργάνου των γιατρών, γιατί μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα.

Εξέλειπαν οι λόγοι

Τα δύο μεγάλα ζητήματα που τέθηκαν στη συνέλευση είναι η λειτουργία της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και η λειτουργία καρδιολογικού ιατρείου.

 

Σε ότι αφορά τη Μαιευτική κλινική, το Σωματείο είναι σύμφωνο για τη λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιων μαιευτικών υπηρεσιών (μάλιστα από χθες επέστρεψε και μία μαία από τις μαίες που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου)μ ωστόσο επισημάνθηκε ότι εάν ισχύσει μόνο αυτό τότε θα σημαίνει αποδοχή μόνο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ πάγιο αίτημα είναι η επαναλειτουργία της Μαιευτικής κλινική. Τη στιγμή μάλιστα που έχουν εκλείψει οι λόγοι αναστολής της λειτουργίας της, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση επιστροφή των μαιευτήρων- γυναικολόγων και όλων των μαιών και ταυτόχρονα να ξεκινήσει να λειτουργεί η κλινική.

Να παραμείνει στο Νοσοκομείο

Σε ότι αφορά το καρδιολογικό τμήμα, με δεδομένο ότι επέστρεψε ο διευθυντής κ. Σταύρος Νοταράς, μετά την αργία που είχε τεθεί, το Σωματείο απαιτεί την παραμονή του στο Νοσοκομείο, για τη λειτουργία του τακτικού εξωτερικού ιατρείου, τη χορήγηση γνωματεύσεων για τα χειρουργεία και την εφημεριακή κάλυψη. Μέχρι στιγμής ο κ. Νοταράς έχει κάνει πέντε εφημερίες στο Νοσοκομείο του Πύργου και όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέλευση, δέχεται πιέσεις να παραμείνει στο Νοσοκομείο του πύργου, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό άλλωστε και συντάχθηκε έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, την ΠΟΕΔΗΝ, την Ένωση γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Επιστημονικό Συμβούλιο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, με το οποίο ζητείται η άμεση ένταξη του καρδιολόγου αποκλειστικά στο Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η επιστροφή των γυναικολόγων και μαιών και επαναλειτουργία της Μαιευτικής κλινικής, καθώς και ενίσχυση του Νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης έγινε και εκτενής ενημέρωση για ασφαλιστικό και νέο μισθολόγιο, ενώ ο σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις