Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτές είναι οι σοκαριστικές εικόνες που βρίσκονται πλέον πάνω σε κάθε πακέτο τσιγάρων - ΦΩΤΟ

Αυτές είναι οι σοκαριστικές εικόνες που ...

Σκληρές φωτογραφίεςπου στόχο έχουν να αποτρέψουν από την κακή συνήθεια

Είναι κοινοτική οδηγία με στόχο να οπτικοποιηθεί η τρομακτική αλήθεια των επιπτώσεων του καπνίσματος. Οι εικόνες που πλέον φιγουράρουν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων προκαλούν τουλάχιστον τρόμο!

Σοκαριστικές εικόνες οι οποίες δείχνουν ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα, σημεία του σώματος που έχουν καταστραφεί από το κάπνισμα. Μηνύματα που προκαλούν ακόμη και τους πλέον απαθείς για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου.

Οι ριζοσπαστικές αλλαγές που έχουν ενταχθεί στη νέα κοινοτική Οδηγία αφορούν στην κατασκευή, παρουσίαση και πώληση προϊόντων καπνού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει τις πολύχρονες προσπάθειές της κατά του καπνίσματος. Στοχεύοντας ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να μην ξεκινήσουν ποτέ το κάπνισμα, και λειτουργώντας την ίδια ώρα αποτρεπτικά για τους καπνιστές, εισάγει καινοτόμα στοιχεία που κάνουν τα καπνικά προϊόντα λιγότερο ελκυστικά και αποκρουστικά.

Τα νέα δεδομένα είναι οι έγχρωμες φωτογραφίες που καλύπτουν το 65% της επιφάνειας του πακέτου και τα προειδοποιητικά μηνύματα υγείας που τις συνοδεύουν. Το μήνυμα ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, καταστρέφει τους πνεύμονες, προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια, στένωση και απόφραξη των αρτηριών και αρκετά άλλα, δεν αποτελεί απλά μια λεκτική προειδοποίηση, την οποία οι περισσότεροι ίσως προσπερνούν ή δεν της δίνουν σημασία. Πλέον συνοδεύεται με φωτογραφίες, ιδιαίτερα σοκαριστικές, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις