Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το ιστορικό ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού ανοίγει πάλι τις πύλες του πλήρως ανακαινισμένο-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το ιστορικό ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού...

Ένα από τα πιο αριστοκρατικά, πολυτελή και εμβληματικά ξενοδοχεία του κόσμου

Το ιστορικό Ritz στο Παρίσι, ένα από τα πιο αριστοκρατικά, πολυτελή και εμβληματικά ξενοδοχεία  του κόσμου, μετά το κλείσιμο τεσσάρων χρόνων λόγω ανακαίνισης, ανοίγει τις πόρτες του προσκαλώντας την ελίτ να θαυμάσει την σικ αρχιτεκτονική του.

Το ξενοδοχείο που εφηύρε τη φράση «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», είναι  το στέκι βασιλιάδων, κροίσων και διασημοτήτων από την αρχή της λειτουργίας του 1989, παίρνοντας το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του Σίζαρ Ριτζ.

Σε όλο τον πλανήτη, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που θεωρούνται ιστορικά και εμβληματικά, αλλά είναι κοινή ομολογία πως το θρυλικότερο όλων είναι το Ritz στο Παρίσι.

Το φημισμένο ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας επαναλειτουργεί μετά από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης.

Έκλεισε από τον Αύγουστο του 2012 για  εργασίες και κανονικά θα άνοιγε πριν τρεις μήνες, αλλά μια πυρκαγιά τον περασμένο Ιανουάριο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο σουίτες και τμήματα της οροφής, καθυστερώντας την επαναλειτουργία.

Επισήμως ο αρχικός προϋπολογισμός για την ανακαίνιση ήταν τα 200 εκατ. δολάρια, αλλά ένας εκπρόσωπος του ξενοδοχείου είπε στους New York Times ότι τελικά το κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο ενώ η Washington Post αναφέρει ότι η ανακαίνιση κόστισε 450 εκατομμύρια $.

Τον Ιανουάριο του 2016, λίγο πριν ξανανοίξει τις πύλες του, το θρυλικό ξενοδοχείο παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές και να καθυστερήσει σημαντικά η επαναλειτουργία του.

Αν και η επαναλειτουργία του είχε προγραμματισθεί για τον Μάρτιο του 2016, τελικά άνοιξε τις πόρτες του για το εκλεκτό κοινό του πριν από λίγες μέρες.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Mohamed Al-Fayed, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, είπε ότι το κλείσιμο ήταν απαραίτητο για να διατηρηθεί η εξέχουσα θέση και η ιστορία του Ritz.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight