Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Η απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου για τις αντικαταστάσεις στη Νοσηλευτική Διεύθυνση του ιδρύματος

Πάτρα:Η απάντηση του Διοικητή του Γενικο...

Τι δηλώνει μετά τα δημοσιεύματα ο Θεοδωρος Σερεμέτη

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος  Θεόδωρος Σερεμέτης επισημαίνει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα όσα γράφτηκαν για τις αντικαταστάσεις προϊσταμένων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν. Πατρών ενημερώνω με τα εξής:

Για την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης που επανατοποθετήθηκε στη θέση με την πρόσφατη αποφασή μου ισχύουν τα παρακάτω:

 Η συγκεκριμένη ανέλαβε θέση Υποδιευθύντριας στις 25/02/2008 και στη συνέχεια θέση Διευθύντριας στις 24/11/2011 για να απομακρυνθεί στις 05/06/2014 με απόφαση του τότε Διοικητή του Γ.Ν. Πατρών και να υποβιβαστεί σε Προϊσταμένη !!!

 Με γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ, στις 11/06/2014 κρίθηκε η απομάκρυνση αυτή ως "καταφανώς μη νόμιμη ενέργεια".

 Με έγγραφο του τότε Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, στις 01/07/2014 ζητήθηκε από τον Διοικητή του Γ.Ν. Πατρών να ανακληθεί η απόφαση καθότι πάσχει και να υπάρξει συμμόρφωση σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

 Με επόμενο έγγραφο του τότε Δοικητή της 6ης ΥΠΕ στις 22/07/2014 ζητήθηκε επίσης η ανάκληση αυτής της απόφασης.

 Στις 06/07/2016 το Υπουργείο Υγείας έστειλε έγγραφο προς τις Διοικήσεις των ΥΠΕ ότι "πλεον είναι δυνατές οι μεταβολές προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των νοσοκομείων" που είχαν "παγώσει" από τις 27/03/2015.

 Με αυτά τα δεδομένα η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μου απέστειλε τα έγγραφα αυτά στις 10/08/2016 προκειμένου ως Διοικητής να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας στην ιεραρχία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Γ.Ν. Πατρών.

Με βάση τα παραπάνω λήφθηκε η σχετική απόφαση. Η εκτελούσα χρέη Διευθύντριας Νοσηλευτικής Διεύθυνσης από τις 05/06/2014 παρέμεινε Υποδιευθύντρια (Τομεάρχης) στον ένα από τους τρεις Τομείς της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με επακόλουθο την ανάγκη να επανέλθει στα πρότερα καθήκοντά της η μια εκ των τριών Υποδιευθυντριών. Επιλέχθηκε η έχουσα τα λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, η οποία όταν ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας στις 18/06/2015, (παρά την απαγόρευση ανάθεσης προϊσταμένων από 27/03/2015), δεν είχε καν περάσει από την ενδιάμεση θέση στην ιεραρχία, αυτή του προϊσταμένου Τμήματος. Έγινε δηλαδή από νοσηλεύτρια κατευθείαν Υποδιευθύντρια έχοντας μάλιστα τον Δ' βαθμό τη στιγμή που οι υπόλοιπες είχαν τον Β' βαθμό. Παράλληλα αποσιωπάται εντέχνως ότι ο ρόλος της ως καταγραφέας του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να κατέχει άλλη θέση.

Δεν ενθυμούμαι αν το 2014 υπήρξαν ανάλογες αντιδράσεις από τους σήμερα όψιμους υπερασπιστές της αξιοκρατίας, για την απομάκρυνση των τότε Υποδιευθυντριών της Νοσηλευτικής ακόμη και με προϋπήρεσια μεγαλύτερη των τριάντα ετών!!!

Τέλος δηλώνω κατηγορηματικά ότι:

Δεν έχω κανένα «ημέτερο» και κανένα «κολλητό». Με ενδιαφέρει όμως και εμένα όπως και πολλούς εργαζόμενους η καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου και για αυτό θα εργαστώ όσο καιρό θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους που επιθυμούν το ίδιο. Έχω ήδη διαπιστώσει στο λίγο διάστημα της θητείας μου ότι είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οποιαδήποτε ώρα και οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη μη αποβλέποντας ούτε σε οικονομικές ούτε σε άλλου είδους απολαβές.

Όσον αφορά στους διάφορους κατ΄ επάγγελμα καταγγέλλοντες, δεν θα αφιερώνω χρόνο να απαντώ στις αναμενόμενες καταγγελίες τους, αφού μόνο αυτό κάνουν με όλες τις Διοικήσεις.

Υπάρχουν τόσα προβλήματα που πρέπει να εστιάσουμε και να εργαστούμε όλοι μαζί αντί να ασχολούμεθα με αβάσιμες καταγγελίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being