Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δική της αυτοτελή πρόταση για τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας και απορρίματα κατέθεσε η Ανυπότακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα

Πάτρα: Δική της αυτοτελή πρόταση για τον...

Να αποφασιστεί η συνολική εγκατάλειψη της Ξερόλακκας στις 30/9/2019

Σε ανακοίνωση της, η παράταξη του συνδυασμού Ανυπότακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας αναφέρει πως στην χθεσινή, (28/9/2016), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης των πρανών στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην όλη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και στην εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, κατέθεσε αυτοτελή πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

•             Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την προστασία των πρανών, την στιγμή μάλιστα που ο κορεσμός, έχει προ πολλού ξεπεράσει το προβλεπόμενο και επιτρεπόμενο ύψος. Για τον λόγο αυτό ψηφίζουμε την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης, όπως προβλέπεται στην μελέτη.

•             Το τοιχίο, δημιουργεί χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, χωρητικότητας σύμφωνα με την μελέτη 460 000 κυβικών μέτρων, ή επάρκειας για τριετή εναπόθεση απορριμμάτων. Δεν συμφωνούμε με την ηθική και την δεοντολογία της πρότασης αυτής. Σε κάθε περίπτωση, αφού ούτως ή άλλως η χωρητικότητα εξαντλείται σε τρία χρόνια, να αποφασίσουμε σήμερα, την συνολική εγκατάλειψη της Ξερόλακκας στις 30/9/2019.

•             Η κινητή μονάδα μεταφόρτωσης, (ΣΜΑ), αν λειτουργήσει νωρίτερα, να μετακινηθεί σε άλλη θέση, που πρέπει εν τω μεταξύ να χωροθετηθεί, ταυτόχρονα με το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Να αρχίσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συλλογή και επεξεργασία των στραγγιδίων, η απαγωγή και καύση του βιοαερίου και η συνολική ανάπλαση του χώρου.

•             Ανησυχούμε σοβαρά για την έγκαιρη ροή της χρηματοδότησης όλων των προβλεπόμενων έργων του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να ασκήσουν καθολική πίεση στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση.

*Η πρόταση αυτή, δεν έγινε δεκτή από την Δημοτική πλειοψηφία και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης Υπερψηφίστηκε από την Ανυπότακτη Πολιτεία και την παράταξη «Κοινοτικόν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις