Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Σατίρισαν τα χάλια των νοσοκομείων στο καραβάνι της υγείας, στην Πάτρα-Περίπου 3.000 στην πορεία-Πέταξαν τον Τσίπρα στη θάλασσα-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα:Σατίρισαν τα χάλια των νοσ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία αποτυπώθηκαν με παραστατικό τρόπο

Διαμαρτυρία παραστατική και με πολλές δόσεις πικρού χιούμορ. Το καραβάνι της υγείας που χθες "έπιασε" Πάτρα ανέδειξε με εναλλακτικό τρόπο τα προβλήματα που βιώνουμε στα δημόσια νοσοκομεία, με τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και μέσα.Το καραβάνι καυτηρίασε τα προβλήματα με τα ασθενοφόρα που ξεμένουν και γι΄αυτό το μετέφερε όχημα της οδικής βοήθειας.

Κατ΄επέκταση ο ασθενής μεταφέρεται πότε με φορτηγό, πότε με μπουλντόζα. Ο ορός ήταν γεμάτος αίμα γιατί δεν επαρκεί πολλές φορές το προσωπικό για να δώσει την πλήρη φροντίδα και τα σεντόνια δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.Όλα αυτά είναι ζητήματα που πολύ συχνά συναντά κανείς στο ΕΣΥ.

Το καραβάνι ξεκίνησε την πορεία του από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, διήλθε από το κέντρο, έκανε στάση στην ΥΠΕ και σε νοσοκομεία και κατέληξε στη Γέφυρα, όπου ένα πανό με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε στη ...θάλασσα, ενώ αναρτήθηκε ένα πανό με εικόνα από το προηγούμενο καραβάνι που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Φωτογραφία από το καραβάνι της Πάτρας θα αναρτηθεί σε σημείο που θα καταλήξει το επόμενο καραβάνι που θα διοργανωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λάρισα.

Στην πορεία της Πάτρας συμμετείχαν εργαζόμενοι νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, γιατροί από νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες της Δυτική Ελλάδας, καθώς και σωματεία συνταξιούχων.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ,Κώστας Πετρόπουλος, "προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε το χάος και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε ότι η κατάσταση δεν καλυτερεύει αλλά χειροτερεύει".

Στην πορεία δεν τέθηκε κανένα εργασιακό ζήτημα. Οι εκτιμήσεις ως προς τη συμμετοχή αναφέρουν ότι αυτή στο κομμάτι του κέντρου ανήλθε στις 3.000 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ EUROKINISSI.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις