Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» με Κ. Μαρκουλάκη για δύο επιπλέον παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» με Κ. Μαρκουλάκη ...

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου, στις 15.00 και στις 18.00

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν την περίοδο των Χριστουγέννων, τα δύο μουσικά παραμύθια «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» - με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και με τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής - παρουσιάζονται και πάλι, κατόπιν απαίτησης του κοινού, σε δύο μόνο παραστάσεις, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (στις 15:00 και στις 18:00).

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι σε δύο εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις: στο κλασικό αριστούργημα «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ (λιμπρέτο, μουσική) και στην «Πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», έργο του σύγχρονου Βρετανού συνθέτη Χέρμπερτ Τσάππελ, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτά τα Χριστούγεννα.

Το περίφημο παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» είναι μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού Λύκου, έχουν χαρίσει σπάνιες στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων ακροατών.

Η «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή, το οποίο βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Χέρμπερτ Τσάππελ χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μουσική γλώσσα με ισχυρές δόσεις τζαζ και πολύ χιούμορ, δημιουργώντας ένα λαμπερό ορχηστρικό πυροτέχνημα.

Η μαγεία της κλασικής μουσικής συναντά τις ατμοσφαιρικές εικόνες του Σουηδού εικαστικού Daniel Egneus και της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας-animator Έφης Παππά, οι οποίοι ζωντανεύουν στην οθόνη της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τις περιπέτειες αγαπημένων ηρώων της παιδικής μας ηλικίας.

Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (Ζώνη Γ), 15 ευρώ (Ζώνη Β), 22 ευρώ (Ζώνη Α), 30 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).

Παιδικό: έκπτωση 30% επί της τιμής κάθε ζώνης. Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, 65+: 8 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture