Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πόσο κόστισε η Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού και η ...ολίγη από Boney M που είδαμε...

Πόσο κόστισε η Τελετή Λήξης του Πατρινού...

Μόνο η Liz Mitchell αποτελούσε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος που τραγούδησε half play back

Το Καρναβάλι …έληξε, τα φώτα έσβησαν και όσα αποφύγαμε να πούμε όσο διαρκούσε η γιορτή για να μην χαλάσουμε το γιορτινό κλίμα, ήρθε η ώρα να τα πούμε. Κι ας ξεκινήσουμε από τη λήξη εκεί που είδαμε επί σκηνής …ολίγη από Boney M. Για όσους έστω και ελάχιστα παρακολουθούν την εξέλιξη του συγκροτήματος, ήταν γνωστό εξ αρχής ότι αυτό το γκρουπ που είδαμε στην Τελετή Λήξης, μόνον κατ’ όνομα έχει σχέση με το θρυλικό συγκρότημα που μεσουράνησε τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Μία και μοναδική, η Liz Mitchell ερχόταν από το ένδοξο παρελθόν και την πλαισίωναν τρεις ακόμα μουσικοί που τους θρυλικούς Boney M. Τους γνώρισαν όπως κι εμείς: από τους δίσκους τους.

Μάλιστα αυτό το συγκρότημα που ήρθε στην Πάτρα δεν είναι το μοναδικό που φέρει το όνομα. Υπάρχουν κι άλλοι Boney M. καθώς πριν 20 περίπου χρόνια, όταν άρχισε ο αλληλοσπαραγμός στους κόλπους του συγκροτήματος, ένα Γερμανός δικαστής αποφάσισε ότι τον τίτλο Boney M μπορούν να τον χρησιμοποιούν τέσσερα μέλη του αρχικού συγκροτήματος με τις δικές του μπάντες το καθένα. Όπως έγραφε το lifo πριν δύο χρόνια: «Από το 1994 υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εκδοχές των Boney M που εμφανίζονται live σ’όλο τον κόσμο πάντα πείθοντας ότι είναι οι πραγματικοί και μοναδικοί Boney M. Σαν μίμοι των εαυτών τους, ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιοι είναι οι πραγματικοί, ανοιγοκλείνουν με το αζημίωτο τα στόματά τους στις ίδιες και τις ίδιες επιτυχίες. Πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν τέσσερις εκδοχές του γκρουπ (το κάθε μέλος είχε κι από ένα συγκρότημα, νοικιάζοντας παράλληλα άλλα τρία μέλη) και γυρίστηκε και σχετικό ντοκιμαντέρ για τις διαμάχες τους».

Σήμερα, υπάρχουν δύο Boney M., ενώ η πιο γνωστή μορφή του θρυλικού συγκροτήματος, ο Farell, έφυγε από τη ζωή το 2010.

Εμείς λοιπόν, στην Τελετή Λήξης είδαμε μία εκ των τεσσάρων Boney M. με τη δική της μπάντα και την ακούσαμε σε λογική …καραόκε. Half play back είναι ο καλλιτεχνικός όρος, δηλαδή η μουσική παίζει από cd και τραγουδάνε live οι τραγουδιστές. Δηλαδή όπως γίνεται στο καραόκε.

Και το ερώτημα είναι: Πόσο κόστισε αυτή η εμφάνιση και αν αυτό το κόστος έπιασε τόπο.

Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις έτσι και στο Καρναβάλι, δαπανάς κάποια χρήματα, προσβλέποντας σε κάποιο αποτέλεσμα: να κάνεις πιο εντυπωσιακό το θέαμα, να προσφέρεις μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον κόσμο, να διαφημίσεις περισσότερο το Καρναβάλι, να προσελκύσεις περισσότερους επισκέπτες. Κι αν επιτύχεις αυτό το αποτέλεσμα, τότε τα λεφτά που δαπάνησες έπιασαν τόπο. Αν όχι, τότε τα λεφτά πήγαν χαμένα και οι μόνοι ωφελημένοι είναι το συγκρότημα και ο ατζέντης τους.

Άραγε, αυτή η …ολίγη από Boney M. που είδαμε την Κυριακή το βράδυ έπιασε αυτούς τους στόχους;

19.700 χωρίς το Φ.Π.Α κόστισαν οι Boney M. στον Δήμο της Πάτρας, ενώ ο ήχος και ο φωτισμός της Τελετής Λήξης κόστισαν 17.300 ευρώ, χωρίς το Φ.Π.Α.

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιά ήταν η αμοιβή του συγκροτήματος και πόσο κόστισαν τα υπόλοιπα έξοδά τους (μεταφορά, ξενοδοχεία κλ.π.) καθώς η αμοιβή ενός συγκροτήματος αυτού του επιπέδου δεν ξεπερνά τις 5.000 - 7.000 ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα έξοδά τους ήταν πάνω από 10.000 ευρώ!!!

Συνολικά υπολογίζεται ότι η βραδιά της Λήξης κόστισε περίπου 51.000 ευρώ. Ποσό δυσανάλογο σε σχέση με άλλες δαπάνες του θεσμού που φέτος οικονομικά δυστύχησαν. Γιατί την ώρα που λόγω οικονομικής ένδειας φτιάχνεις φέτος τρία νέα άρματα όλα κι όλα, τη στιγμή που στο Καρναβάλι των Μικρών το ποσό που διατέθηκε δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, πάλι λόγω οικονομικής ένδειας, ακόμα και τα 20.000 ευρώ είναι μεγάλο ποσό, αν δεν έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Και βέβαια υπάρχει πάντα η λογική στις μεγάλες διοργανώσεις να φέρνεις το μεγάλο όνομα στην έναρξη για να διαφημίσεις τις εκδηλώσεις και όχι στο τέλος.

Στην Πάτρα το Σάββατο οι Boney M - Το thebest.gr έμαθε το πρόγραμμά τους - Χωρίς ορχήστρα, η μουσική θα είναι playback

Με Boney M και πυροτεχνήματα η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού στο μόλο της Αγ. Νικολάου

Αναλυτικά η αμοιβή των Boney M

Χρειάστηκαν 19.700 ευρώ (χωρίς το Φ.Π.Α) προκειμένου το γνωστό  συγκρότημα να ταξιδέψει στην Πάτρα και να τραγουδήσει στο Πατρινό, και όχι μόνο, κοινό για τρία τέταρτα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, φαγητό και ασφάλεια.

Να σημειώσουμε ότι κι άλλες ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι, από πρωτοκλασάτα ονόματα μέχρι αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα θα κόστιζαν από 10.000 – 20.000 ευρώ.

Φώτα και ήχος

Από την τελετή λήξης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φώτα αλλά και η κατάλληλή  ηχητική κάλυψη. Ο ήχος της τελετής αλλά και της συναυλίας κόστισαν περίπου 17.300 ευρώ, χωρίς το Φ.Π.Α.

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα για την έναρξη του Καρναβαλιού 2018 – Αποθεώθηκαν από το κοινό οι Boney M – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πυροτεχνήματα

Τα πυροτεχνήματα που κέρδισαν τις εντυπώσεις και φώτισαν τον Πατραϊκό ουρανό το βράδυ της Κυριακής κόστισαν 7.500 χωρίς το Φ.Π.Α.

*Συνολικά η τελετή λήξης κόστισε 50.000- 51.000 ευρώ, μαζί με το Φ.Π.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight