Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Κόντρα» για τις κλινικές του Αγ. Ανδρέα- Γιατροί απειλούν με παραίτηση- Τι απαντά ο Διοικητής

Πάτρα: «Κόντρα» για τις κλινικές του Αγ....

Διαφωνια για Ουρολογική και Πλαστική Χειρουργική

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας από την διαφωνία γιατρών της Ουρολογικής και Πλαστικής Χειρουργικής να μεταφερθούν οι κλινικές τους στο διώροφο κτίριο αντί του πολυώροφο όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός που είχε γίνει μετά τον σεισμό του 2008 και την εκκένωση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου. Ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής μάλιστα Αριστομένης Γκέκας δήλωνε τη Δευτέρα στην εφημερίδα «Η Γνώμη» ότι οι γιατροί σκέφτονται ακόμα και να παραιτηθούν εάν τελικά δεν εγκατασταθούν στο 6ο όροφο του πλήρως ανακαινισμένου κτιρίου.

Παράλληλα ο κ. Γκέκας υποστηρίζει ότι προβλέπεται ρήτρα 500.000 ευρώ εάν δεν εγκατασταθούν εκεί οι συγκεκριμένες κλινικές προσθέτοντας μάλιστα ότι η Διαχειριστική Αρχή δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Πέραν αυτών επισημαίνει ότι δίδονται 8 λιγότερες κλίνες από εκείνες που είχαν πριν τον σεισμό του 2008, ενώ δεν προβλέπεται χώρος για το ανδρολογικό κέντρο. Μεταξύ άλλων στον υφιστάμενο σχεδιασμό, σύμφωνα με τον κ. Γκέκα, δεν διατίθενται θάλαμοι απομόνωσης για τα περιστατικά γάγγραινας των γεννητικών οργάνων ούτε για τους εγκαυματίες της Πλαστικής Χειρουργικής.

Για όλα τα παραπάνω απάντησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης. Όπως υποστήριξε για την ρήτρα των 500.000 ευρώ δεν το έχει ξανακούσει, ούτε από τη διαχειριστική Αρχή, ούτε από την Περιφέρεια με τους οποίους έχει μιλήσει ξανά και ξανά.

«Ότι υπάρχει κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να «τσινήσουν» το έχω ακούσει αλλά ότι θα πληρώσουμε τόσα λεφτά όχι. Δεν έχω ακούσει κάποιο τέτοιο μήνυμα από πουθενά, ούτε το έχω δει σε ότι έχω διαβάσει, σίγουρα δεν τα έχω διαβάσει όλα, αλλά και όσο έχω ρωτήσει δεν έχω μάθει ότι υπάρχει μια τέτοια ρήτρα με αυτά τα ποσά».

Αναφορικά με τον αρχικό σχεδιασμό στον οποίο αναφέρονται οι γιατροί ο κ. Σερεμέτης σημειώνει ότι είναι ένας πάρα πολύ παλιός σχεδιασμός που έγινε κάποια στιγμή μετά τον σεισμό (του 2008) και δεν έχει λάβει υπόψη του ότι πρόκειται να εγκατασταθεί στο κεντρικό κτίριο του Αγίου Ανδρέα και το Νοσημάτων Θώρακος. «Αυτή η προσθήκη προέκυψε εκ των υστέρων, πολύ μετά. Επίσης υπάρχουν αποφάσεις του Δ.Σ. του Αγίου Ανδρέα από το 2015 οι οποίες αναφέρουν ότι η εγκατάσταση των κλινικών θα γίνουν με τον τρόπο που έχει αποφασίσει τελευταία φορά το Δ.Σ.. Δηλαδή το τωρινό Δ.Σ. δεν ήρθε να πάρει κάποια «ουρανοκατέβατη» απόφαση.

Επιβεβαίωσε μια παλαιότερη απόφαση με ελάχιστες τροποποιήσεις που αφορούν τα εργαστήρια και όχι τις κλινικές. Το προηγούμενο Δ.Σ. είχε αποφανθεί ότι το σωστό είναι να πάνε όλες οι παθολογικές μαζί και να είναι κατά το δυνατόν η μια κοντά στην άλλη. Αυτές οι συζητήσεις έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό και με την Περιφέρεια, δεν εκφράστηκε πουθενά πρόβλημα ότι θα έχουμε ρήτρα απέναντί μας ή κάτι τέτοιο».

Σχετικά με το υπαρκτό πρόβλημα των λιγότερων κλινών που θα αναπτυχθούν πλέον σε σχέση με εκείνες που λειτουργούσαν πριν από το καλοκαίρι του 2008 ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέας» εξηγεί: «Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν αυτή την στιγμή λιγότερες κλίνες από αυτές που είχαν πριν τον σεισμό. Οι ανάγκες ήταν τότε διαφορετικές υπό την έννοια ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές έχουν φύγει όλες προς το Ρίο, άρα οι κλίνες μειώθηκαν.

Επίσης ο χώρος που έχει τώρα ο Άγιος Ανδρέας να αξιοποιήσει είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που είχε πριν τον σεισμό, συνεπώς δεν χωράνε όλες οι κλίνες και πρέπει να κάνουμε ένα καινούργιο κτίριο. Θα είναι λάθος να πούμε δεν ανοίγουμε μια κλινική για να έχει κάποια άλλη περισσότερες κλίνες».

Σχετικά με το ζήτημα των προδιαγραφών των κλινικών που οι γιατροί τονίζουν ότι δεν είναι οι κατάλληλες για να κάνουν όπως θέλουν τη δουλειά τους ο κ. Σερεμέτης απαντά: «Αυτά είναι επί μέρους επιστημονικά θέματα. Αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι ότι οπουδήποτε και αν πάει μια κλινική, θα επιδιωχθεί και θα υλοποιηθεί αυτό που είναι επιστημονικά σωστό για την κλινική και τους ασθενείς που περιθάλπει. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε κάτι που δεν θα το προσέξουμε και χωρίς να το σχεδιάσουμε με τον σωστό τρόπο. Από την άλλη πλευρά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι εκ των πραγμάτων ο Άγιος Ανδρέας είναι σε μια κατάσταση εξέλιξης, βελτιώνεται, κάθε χρόνο. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει ακόμα ένα κτίριο, θα δούμε ποιο ακριβώς και πώς ώστε να νοικοκυρευτούμε όπως πρέπει».

Σχολιάζοντας την σκέψη των γιατρών να παραιτηθούν στην περίπτωση που τα πλάνα της διοίκησης δεν αλλάξουν ο κ. Σερεμέτης αναφέρει: «Αυτή είναι μια κουβέντα λίγο βαριά και θα έπρεπε να το σκεφτεί ο καθένας. Όταν δίνει κάποιος ένας όρκο δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί από το ότι έχει καταλάβει επειδή κάποιος σχεδιασμός βγαίνει αλλιώς. Δεν το καταλαβαίνω». Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής Αριστομένης Γκέκας αφήνει σαφείς αιχμές ότι οι όποιες αλλαγές στον σχεδιασμό έγιναν για να εξυπηρετηθούν «ημέτεροι».

«Αν μπορούσαν να μου υποδείξουν κι εμένα ποίοι είναι οι ημέτεροι, γιατί το σίγουρο είναι ένα: Εγώ δεν είμαι γιατρό κι έτσι δεν έχω κάποιους ημέτερους με την ευρεία έννοια, τώρα αν έχω κάποιον κολλητό και δεν το έχω καταλάβει δεν το ξέρω…», απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις